Suljagić izgubio prvu rundu zbog klevete, Poskok sprema novu

Emir Suljagić, dužnosnik Građanskog saveza i nekadašnji član SDP-a i DF, dužan je Ivanu Šušnjaru, vlasniku portala Poskok.info isplatiti 3.000 maraka zbog klevete, presudio je sud u Širokom Brijegu.

Naime, Suljagić je pisao na Twitteru kako će odlaskom Šušnjara, koji je tada predložen za konzula, u Chicago ”Generalni konzulat BiH u Chicagu ustaška Nezavisna država Hrvatska dobiti svoga prvog diplomatu nakon 1945.”.

Šušnjara je nazvao rasističkim smećem i ustašom.

Nakon objavljene presude, na Poskoku je objavljeno kako je kazna klevetu mala, s obzirom na to da ”klevetnik klevetao s pozicije doministra države”.

”Činiti klevetu, na radnom mjestu, na tako visokoj poziciji, znači počiniti jasno kazneno djelo nesavjesnog obavljanja posla. I to je ono što bi Suljagića moralo brinuti. Umjesto da se bavio obranom građana BIH, što mu je tada i bio posao, za koji smo ga plaćali, Suljagić je huškao na građanina i građane BIH, nazivajući ih najpogrdnijim imenima kakva samo njemu mogu pasti na pamet”, napisano je na Poskoku.

Navedeno je kako će Tužiteljstvu BIH biti dostavljen upravo taj podatak i dokazi iz presude – ”da je uvaženi doministar kršio zadanu mu dužnost, odnosno obavljao je onako kako ju je obavljao. Klevećući i huškajući, umjesto služeći građanima”.

”Posljedice te klevete bile su direktne prijetnje po život Sujagićevom objektu klevete. Pa da vidimo hoće li Tužiteljstvo BIH u slučaju Suljagić postupiti kako u slučaju Pendeš. Sjetimo se koliko su HDZ-ovu ministricu razvlačili po sudovima radi ‘nesavjesnog obavljanja posla”’, navodi Poskok i dodaje kako ”mediji nisu primijetili njegov kukavičluk”.

”Taj razvikani gospodin, koji na dnevnoj bazi vrijeđa i proziva ad hominem, obranu je osmislio tako, da je tvrdio kako on nije taj koji je pisao na Twitteru uvrede koje je pisao”, navodi se.

2 komentara

 1. A i Poskok je “potrčkalo”

  Like(2)Dislike(2)
 2. A je nasa koga ce nazvati Ustašon..
  Pa taj mrzi i sve Hrvatsko a kamoli ustaško..
  Nitko od Hrvata nije po ustastvu prolio toliko mrznje…
  Nije dosta da svi drugi po tim kostima drugi pljuju..pa eto im I toga klosara da I’m svesrdno u tomu pomogne…
  SRAM ga budi u ime onih majki I oceva, brace i Sestra, I posebno udovica, I na tisuce mikado udanih djevojaka po nasoj dragoj Hercegovini..
  Taj iz Sarajeva mogu mu je prisiti neku drugi epitet.
  Ustasa mu zaista me stoji…
  On je taj a ta slika iza njega sve kaze???

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.