Sutra na Agroturizmu Marića gaj peto natjecanje u kuhanju raštike

Sve je spremno za sutrašnje izdanje pete jedinstvene gastro manifestacije „RAŠTIKIJADA“ – natjecanje u kuhanju raštike, na kojem će sudjelovati 20-ak ekipa iz Hercegovine, Slavonije i Dalmacije.

Natjecatelji iz Konavala pripremati će njihovo tradicionalno jelo s tri vrste kupusa i raštike, a gosti iz Slavonije radit će i njihovu verziju jela. Na ovogodišnjoj Raštikijadi svoje umijeće u kuhanju raštike pokazat će i ekipa sastavljena od farmera iz RTL-ove emisije „Ljubav je na selu“.

Manifestacija počinje u 16 sati kada kreće natjecanje u kuhanju raštike koje će trajati do 19 sati. Nakon toga uslijedit će ocjenjivanje jela od strane žirija, proglašenje pobjednika i dodjela nagrada, te zajednička večera svih sudionika i posjetitelja.

Žiri koji će biti sastavljen od vrsnih poznavatelja jela i hercegovačke kuhinje, imat će težak zadatak za ocijenjivanje. Ocijenit će se više stvari, izgled i boja jela, gustoća, miris, čvrstoća mesa i opći dojam. Uz prve tri nagrade, ocjenu će dobiti i najšarmantnija ekipa.

Očekuje se i veliki broj posjetitelja, ljubitelja ovoga jela, kao i bogatog kulturno-zabavnog programa. Osim natjecatelja koji će spremati i kuhati raštiku, svi posjetitelji mogu uživati u ugodnom prirodnom ambijentu, kao i razgledavanju cjelokupnog imanja Marića gaj uz mnoštvo popratnih sadržaja, te kušati slasne delicije, uštipke, pršut, razna jela s roštilja, grah i fiš koji će biti pripremljen od ekipe iz Belog Manastira…

U kulturno-zabavnom programu nastupiti će pjevačke skupine, gangaši i tamburaši koji će obogatiti svojim izvedbama ovu manifestaciju.

Ulaz na Raštikijadu je 20 KM. Kupnjom čaše za taj iznos možete neograničeno uživati u svim blagodatima koje se nude.

grude-online.info

3 komentara

  1. odlicna promocija Gruda i tradicije

    Like(1)Dislike(0)
  2. Bravo

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.