SVEUČILIŠTE U MOSTARU Osniva se studij Elektrotehnike

Elektrotehnika je novi smjer na Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru od sljedeće akademske godine. Usvojio je to na današnjoj sjednici Senat Sveučilišta u Mostaru.  Razlog pokretanja studija je prije svega velika zainteresiranost studenata , kao i potreba tržišta za kvalitetnim kadrom na području elektrotehnike.

Dekan Fakulteta strojarstva i računarstva prof. dr. Željko Stojkić  za Treći.ba je rekao da se Studij organizira u suradnji sa Fakultetom elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, Elektrotehničkim fakultetom iz Osijeka i Fakultetom elektrotehnike i brodogradnje iz Splita. „S tih fakulteta će dolaziti dobar dio profesora“, izjavio je dekan.

Kadrovska potpora dolazi i iz poduzeća  u BiH: elektroprivrede, Elektroprijenosa i HT-a Mostar.

Program preddiplomskog studija će trajati tri godine, a drugi ciklus dvije godine. Postupak upisa uključuje prijemni ispit, a od sljedeće akademske godine svaki smjer na ovom fakultetu će primati po 100 studenata.

Ove godine planiramo opremiti jedan laboratorij za osnove elektrotehnike, koji će podići kvalitetu postojeća dva studija i biti prvi korak za novi studij“, navodi dekan.

Dekan Stojkić naglašava da cijena studija još nije potvrđena jer o tome odlučuje Upravno vijeće. Postoji mogućnost da bude skuplja od ostalih studija zbog investicija u laboratorij, što nije službeno potvrđeno.

2 komentara

  1. Ne mogu ni postojeća dva održavati kako treba, a osnivaju treći,… što reći (facepalm)

    Like(3)Dislike(2)
  2. Krasno. Nek nam cvjeta znanje.

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.