Telekomi i elektroprivrede idu na prodaju?

”I BH Telecom i HT Eronet i Elektroprivreda BiH i Elektroprivreda HZ HB će u konačnici biti rasprodane. Mi se borimo protiv tog koncepta. U BH Telecom već ulaze međunarodni konzultanti da rade dubinsku financijsku analizu kompanije jer se vlast na to obvezala u pismu namjere s MMF. Ta vrsta analize se radi kao prva faza privatizacije. Ukoliko se nastavi ovaj koncept upravljanja javnim poduzećima doći će do potpune rasprodaje javnog dobra”, rekao je Dženan Đonlagić, zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH javnoj tribini pod nazivom “STOP uništavanju javnih poduzeća”, koja se održava u Mostaru.

Đonlagić je rekao kako žele depolitizirati javna poduzeća.

”Ono što sada nudimo kao koncept je depolitizacija javnih poduzeća, profesionalizacija uprava i profesionalnih javnih odbora. Želimo primijeniti model korporativnog upravljanja u javnim poduzećima isti princip kao u privatnim poduzećima”, rekao je i dodao kako žele izbaciti stranačke ljude iz ovih poduzeća.

”Želimo izbaciti politiku i stranačke ljude iz javnih poduzeća, da uvedemo profesionalce unutra i da se ljudi imenuju i razrješavaju isključivo na osnovu rezultata poslovanja i učinkovitosti rada”, rekao je Đonlagić.

Krivce za loše stanje u javnim poduzećima vidi u vladajućim strankama odnosno, u SDA i HDZ-u. Navodi kako oni nisu podržali njihov zahtjev za smjenu direktora u javnim poduzećima s negativnim poslovanjem.

”SDA i HDZ žele vladati samo zbog moći i novca, a moć i novac se nalaze u javnim poduzećima”, naveo je.

Za loše stanje u javnim poduzećima krivi stranačko zapošljavanje, stranačko imenovanje direktora, uprava izvršnih direktora, nadzornih i upravnih odbora.

”Ovo je bio koncept etno ekonomije koji je značio podjelu javnih poduzeća po etničkom kriteriju što je potpuno neprihvatljivo”, dodao je Đonlagić.

Naime, Gradski odbor Demokratske fronte Mostar u utorak je u hotelu Bristol u Mostaru organizirao, javnu tribinu pod nazivom “STOP uništavanju javnih poduzeća”. Na njoj su osim Đonlagića govorili i Slavo Kukić i Željko Komšić.

bljesak.info

5 komentara

 1. I šta s paran kad to kupe stranci koji će nas bolje uništavat nego ovi naši ili će to kupit neko iz sjene HDZa i SDA

  Like(0)Dislike(6)
 2. Di ce uhljebi ako se proda,kome glumu prodavat!

  Like(0)Dislike(1)
 3. Jasno – prodajte sve šta je narod stvarao cijelo stoljeće, uzmite lovu i bježite ma HAVAJE, BAHAME, i u porezne oaze kako kažu.
  Telekome, ajde OK, ali prodavati ENERGETIKU. To vam je isto kao da prodate besmrtnu GUSKU koji svaki dan nosi zlatno jaje. Ima li smisla prodati takvu gusku. Ne daj bože da imamo zakon kao u Kini. Za ovakvu ideju radio bi streljački vod, a kamoli za pokušaj.
  Jeste li svjesni, i jeste li upozorili narod da ako prodate elektroprivredu cijena struje ide gore minimalno duplo. Je li to u interesu BiH građana i li u interesu političara koji će se obogatiti na ovoj privatizaciji.

  Like(0)Dislike(1)
 4. Zaboravih reći. Vi želite da politika ne zabada svoje prste u ove firme i zato ih prodajete. Pa je li vi čujete sebe.
  Zar nije onda bolje ukinuti politiku i političare nego prodati državnu imovinu. Pa vi ovim priznajete da je cijela politika u BiH korumpirana, neodgovorna, bahata i lopovska.
  Zaštititi firme od politike tako da ih prodate privatnicima. Tko je ta politika, tko su ti devastatori imovine. Gospodo stanite njima u kraj, a ne prodavati nešta neprocjenjivo da bi to zaštitili od političke mafije.
  UKINITE POLITIKU. Ovdje politika nema smisla, jer služi jedino sebi i svojima.

  Like(1)Dislike(1)
 5. To je znak da ni mirovina nece vise biti jer sad se od MMF daju mirovine a kad prodate micete funkcionirat gidinu dana
  Jeli i to prodaje Jere lijanovic ili Alija i Dragan

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.