Temperature će drastično padati do 2030. godine: Bliži nam se mini ledeno doba

Naš planet je 15 godina udaljen od ‘mini ledenog doba’ koje će uzrokovati neizdrživo hladne zime, tijekom kojih će se smrznuti čak i rijeka Temza u južnoj Engleskoj, predviđanja su znanstvenika o kojima piše Telegraph.co.uk.

Istraživanja solarnog sustava od strane Sveučilišta Northumbria rezultirala su novim modelom sunčeve aktivnosti koja pokazuju da bi temperature zbog promjena idućih godina mogle dramatično opasti do 2030-ih godina.

Solarna aktivnost opast će za 60 posto, kaže profesorica Valentina Zharkova. U predavanju koje je održala na međunarodnom sastanku astronoma u Llandudnou rekla je kako rezultati predviđanja nalikuju na uvjete koji su postojali na zemlji u kasnom 17. stoljeću.

Radi se o tome da bi se u razdoblju između 2030. i 2040. godine u atmosferi mogla ‘sudariti’ dva različita klimatska vala, koja će znatno utjecati na čitavu klimu. Ljudi bi u praksi to trebali osjećati kroz duge i teške zime.

4 komentara

 1. Sve cu ove god ispilat nek se susi za ledeno doba.

  Like(1)Dislike(0)
 2. Jednom globalno zatopljenje,drugi put globalno zahlađenje. Pa vidis da prognosticari znaju pigodit. Samo fali da jos kazu da nece bit nikakvog vrimena!

  Like(0)Dislike(0)
 3. Jednom globalno zatopljenje,drugi put globalno zahlađenje. Vidis da prognosticari znaju pogodit. Samo jos fali da kazu da nikako nece bit vrimena!

  Like(0)Dislike(0)
 4. ako dođe ledeno doba ja odo u njemačku..

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.