Teror u Bruxellesu: U pet eksplozija 34 mrtvih, oko 170 ranjenih

Prema privremenim podacima, u dva atentata u utorak ujutro u Bruxellesu poginulo je 34 ljudi, a oko 170 ih je ranjeno, javlja belgijska televizija.

Ministrica zdravlja u belgijskoj vladi Maggie De Block je potvrdila da je u zračnoj luci u dvije eksplozije u bruxellskoj zračnoj luci Zaventem poginulo 14 ljudi, a 81 osoba je ranjena.

Prema još neslužbenim podacima u stanici metroa Maelbeek poginulo je 20 osoba, 55 je ranjeno, od kojih 10 u kritičnom stanju, javlja Hina.

Nešto prije 13 sati belgijski mediji su objavili da su u tijeku policijski pretresi na području Bruxellesa, da policija aktivno traži osobe za koje se sumnja da su povezani s današnjim atentatima.

Belgijski premijer Charles Michel, koji je nešto prije podneva imao konferenciju za novinare, rekao da prema podacima kojima trenutačno raspolaže ne može potvrditi da su ovi atentati povezani s uhićenjem Salaha Abdeselama, koji je uhićen u Molenbeeku u petak.

“Nemamo o tome nikakvih informacija”, rekao je Michel.

1 komentar

  1. Tako im i treba kad primaju arape u evropu tu marvu treba istrjebit s lica zemlje a ne da dobiju utociste sve u logore s njima

    Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.