The Independent: Herceg-Bosna i RS mogli bi biti nezavisne države

The Independent, najtiražnija dnevna novina u Velikoj Britaniji, izvješavajući u pokušaju otcjepljenja Katalonije,  podsjetio je i na turbulente događaje koji su se dogodili u posljednjih nekoliko godina u Europi, od kojih je svakako najznačajniji izlazak Velike Britanije iz EU, čiji bi potez mogle pratiti i druge države, ali i secesionističke tendencije mnogih regija po Europi.

The Independent podsjeća da se, sve dok traje opasnost potencijalnog izlaska drugih zemalja iz EU, na drugoj strani pojavljuje i tendencija odvajanja čitavih regija po Europi od svojih trenutnih država, a čiji je domino efekt nedavno pokrenuo referendum koji je održan u Kataloniji.

U izradnju novog atlasa za 2017. godinu, koji prikazuje promjene u svijetu, a koji objavljuje poznata banka iz SAD-a ”Merrill Lynch”, stavljen fokus na rastuće secesionističke pokrete širom europskog kontinenta čija karta podsjeća na nekadašnje gradove državice ili sitne feudalne posjede.

Na toj karti je prikazana i Hrvatska Republika Herceg-Bosna, kao i Republika Srpska.

10 komentara

 1. Boze daj da je tako…

  Like(8)Dislike(1)
 2. Sto prije her ovako beide vidite Sarajevo ko naseljava novo naselje nice kod Turčina to. To nine prirodno

  Like(3)Dislike(0)
 3. Necete se ocijepit Bakir Ce vam zapovjedat

  Like(0)Dislike(8)
 4. A sta da bude tako?
  Razmisljam malo u tu varijantu buducnosti…
  Tek onda je obicni narod naje*ao. To ce biti potpuno privatna drzava, velike sanse da bude nesto slicno kao Sjeverna Koreja.
  Volio bi da imamo svoju drzavu u ovoj umjetnoj tvorevini, ali isto tako kad vidim sta sada rade ovi nasi na vlasti, zapitam se pa sta bi tek radili da su oni glavna i jedina vlast u drzavi.
  Kim Jong-un bio bi kamilica za hrvatske politicare…

  Like(1)Dislike(3)
 5. Lijanovic ima svoju koncepciju

  Like(1)Dislike(0)
 6. Nedaj bože da ovako bude. Sad nam je ovako u našoj Županiji, nitko nam se ne mješa ni srbi ni muslimani. I šta imamo? Imamo ogroman dug u proračunu, imamo neviđenu korupciju i mito, imamo zapošljavanje po rodbinskoj i stranačkoj vezi, imamo neplaćene doprinose državnim službenicima, imamo nesposobne ministre sklone alkoholu i kriminalu i korupciji. Ukratko, imamo jad, čemer i bijedu odakle mladi ljudi bježe i odlaze u druge zemlje živiti i raditi. Ako nam to i tako i gore od toga treba, onda prizivajmo Treći entitet.

  Like(5)Dislike(0)
 7. Koje ste vi budale… pa nama je uvijek zapad kroio gace, pa tako ce i DRŽAVU.

  Like(0)Dislike(0)
 8. Ajde ajde isukrstati ne budalastite dava vas lude voda i vi i herceg bosna lako ti vam je zivit kad ste bez pameti ,vise vridi jedna kokos ona snese jaje a cemu vi koristite vake budalastine komentirate

  Like(1)Dislike(1)
 9. Herceg Bosna do Dubaia.

  Like(0)Dislike(0)
 10. Živjela Herceg bosna

  I živjet će do posljednjeg Hrvata u njoj.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.