Tinejdžer iz BiH sudjelovao u otmici taksiste u Austriji

Sedamnaestogodišnjak iz Bosne i Hercegovine i njegov 18-godišnji prijatelj iz Austrije oteli su automobil od taksista kojeg su stavili u gepek, te se nekoliko sati vozali u Salzburgu i okolini ovog grada.

Prema navodima austrijskog ORF-a, mladiće koji su bili u alkoholiziranom stanju, je uslikao radar nakon što su vozili brzinom većom od dozvoljene.

Naime, prema pisanju istog izvora, mladići su na putu prema gradu Bischofshofenu iz gepeka izbacili ozlijeđenog taksistu, te nakon 30-ak kilometara vožnje se vratili u Salzburg.

Kidnapirali su ga tako što su putem telefona pozvali taksi službu. Nakon što je vozač stigao na zakazanu adresu, dvojica mladića su stajala kraj vreće s drvima. Taksistu su rekli da vreću žele staviti u gepek, a nakon što im je ovaj otvorio gepek, u njega su umjesto vreće gurnuli taksistu i krenuli autoputem prema Bischofshofenu. Nakon što su ga izbacili iz gepeka, taksist je nazvao policiju nakon čega je uslijedilo brzo uhićenje. Prema navodima policije, u trenutku uhićenja dvojac je bio u alkoholiziranom stanju, a novac za alkohol uzeli su od taksita.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.