Tisuće Mostaraca oprostilo se od žrtava zrakoplovne nesreće

Više tisuća Mostarki i Mostaraca okupilo se ispred Gradske mrtvačnice kako bi rekli posljednje zbogom žrtvama teške zrakoplovne nesreće koja se u subotu dogodila u Mostaru.

Sugrađani su se tako oprostili od stradalog pilota Ivana Karačića, brata i sestre Luke i Lane Lovrić, dok će se dženaza za nastradalog Armana Hadžiomerovića klanjati na Gradskom groblju Sutina u 17 sati.

Dženaza 19-godišnjem Muhamedu Sipoviću bit će klanjana u četvrtak u 17:00 sati, također na Gradskom groblju ”Sutina”.

Podsjetimo, danas je u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače održana komemoracija za pet tragično preminulih u zrakoplovnoj nesreći koja se u subotu dogodila kraj Mostara.

Grad Mostar i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije proglasili su 16. svibnja danom žalosti. Zastave na institucijama i trgovima su na pola koplja, a otkazani su i brojni događaji.

U padu sportskog zrakoplova u subotu oko 16 sati u Mostaru život su izgubili pilot Ivan Karačić, Muhamed Sipović, brat i sestra Luka (8) i Lana (11) Lovrić, te osmogodišnji dječak Arman Hadžiomerović.

Tragična nesreća se dogodila tijekom panoramskog leta u okviru manifestacije “Dani otvorenih vrata” pod nazivom “Let iznad Mostara” koju je orhanizirao Aeroklub “Mostar 1949″.

1 komentar

  1. ZRAKOPLOVNI STRUCNJAK PLUS MOSTAR RAZUMIS LI ?

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.