Tko će biti izabran za direktora SIPA-e?

Članovi Neovisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra, trebali bi obaviti intervju s kandidatima koji su se prijavili i koji ispunjavaju uvjete Javnog natječaja za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).Nakon toga, utvrdit će rang-listu uspješnih kandidata sa kojima je obavljen intervju, koja će biti dostavljena ministru sigurnosti BiH, prenosi Fena.

Neovisni odbor je polovinom rujna ustvrdio da od ukupno devet kandidata koji su se prijavili na natječaj za direktora SIPA-e, dva kandidata ne ispunjavaju uvjete koji su natječajem traženi.

Predsjedavajući Neovisnog odbora Žiko Krunić, tada je kazao da uvjete ispunjavaju kandidati: Perica Stanić, Zoran Glušac, Slobodan Nikić, Tomislav Mirosavić, Relja Kovač, Davor Vidović i Dragan Mumović.

Vijeće ministara BiH je početkom kolovoza razriješilo Gorana Zupca dužnosti direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

U skladu sa Zakonom o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, dužnosti i odgovornosti direktora će ispunjavati zamjenik direktora Đuro Knežević, do imenovanja novog direktora.

Vijeće ministara BiH tada je zatražilo od Neovisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH da bez odlaganja pokrene proceduru za imenovanje novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, te listu s prijedlogom kandidata dostavi ministru sigurnosti BiH na daljnje postupanje, kako bi procedura imenovanja novog direktora bila okončana najkasnije u roku od 60 dana.

2 komentara

  1. Pa molim Vas zar je ovo vijest i je li ovo jako bitno. Bitno je samo da dobro i po zakonu obavlja posao.

    Like(0)Dislike(0)
  2. Dašta nego je bitno!
    Neće me svako htjeti slušati.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.