Tko je bogatiji: Čović, Dodik ili Izetbegović?

Tko je bogatiji i tko posjeduje više imovine – Milorad Dodik , Bakir Izetbegović ili Dragan Čović?

Točan odgovor na ovo pitanje ne možemo doznati, a to znači da ostaje zagonetka kako i kojim parama su izgradili dvorce i pokupovali vrijedne nekretnine, odnosno jesu takve operacije mogli pokriti svojim novčanim primanjima.

Nema provjera
Neće se saznati ni što sve posjeduju državni parlamentarci, članovi Vijeća ministara, državni tužitelji i suci…

Skupljanje zaključaka na osnovu njihovih imovinskih kartica koje su sami popunili i svojeručno potpisali, uzaludno je – ono što u njima piše ne mora biti točno, a za ono što su upisali nema provjera niti su dužni da odgovaraju za eventualne “krive navode”. Nisu dužni položiti račune o imovini ni nakon isteka mandata.

SDS je prošlog ljeta u Zastupničkom domu Parlamenta BiH izašao s prijedlogom da se hitno formira posebna radna skupina koja će izraditi prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine državnih dužnosnika – članova Predsjedništva BiH, zastupnika i izaslanika u oba doma Parlamenta, direktora državnih institucija, državnih tužitelja i sudaca, ombudsmena i zapovjednika u Oružanim snagama BiH.

Prijedlog je tada prošao, ali ga je u rujnu 2016. godine odbacio Dom naroda Parlamenta BiH – izaslanici iz SNSD-a i HDZ-a glasali su protiv.

Nakon toga, SDS je priopćio da će pred Parlament BiH ponovo izaći sa svojim inicijativom i konkretnim prijedlogom zakona nakon lokalnih izbora kako nitko više ne bi govorio da se radilo o predizbornom skupljanju poena.

Otvoreno polje
Šest mjeseci je prošlo od lokalnih izbora, a SDS više ne govori o tome i sve kazuje kako od novog zakona, prijeko potrebnog ovoj zemlji, nema i neće biti ništa. Istina, Ognjen Tadić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH, priopćio je prošlog tjedna da donošenje zakona koče i blokiraju kriminalci iz političkih stranaka.

Zanimljivo je da se s tom ocjenom manje više javno slažu svi državni dužnosnici, ali nitko od njih ne povlači nikakve poteze niti hoće barem vratiti stvari na početak i postaviti pitanje kakva je sudbina i dalje važeće odluke Zastupničkog doma o uspostavi radne skupine za izradu državnog zakona o ispitivanju porijekla imovine dužnosnika u institucijama vlasti BiH.

I to nije sve: većina državnih parlamentaraca i uopće dužnosnika gura sve ovo na drugi kolosijek – smatraju kako kaznenim zakonom treba definirati tko je stekao imovinu koja je u nesrazmjeri s primanjima i da takve treba procesuirati. Jasno je da se radi o triku jer dogovore ne postižu ni oko sitnih stvari, a kamo li o ugradnji “osjetljivog pitanja” u kazneni zakon.

Kada se sve zbroji i oduzme, ispada da dužnosnici u institucijama vlasti BiH mogu mirno spavati, porijeklo imovine neće dokazivati državnim organima niti će to tko od njih tražiti čime im je otvoreno polje za dodatno bogaćenje kroz financijsko-imovinske akrobacije.

(Dnevni list.ba)

13 komentara

 1. Triba nji likvidirat.Samo otimaju I lazu narod!!!

  Like(2)Dislike(1)
 2. Tri govna

  Like(2)Dislike(1)
 3. Ma nabijem ih na

  Like(1)Dislike(1)
 4. Go lopov a narod lud sto trpi. Ovčice nase drage

  Like(0)Dislike(1)
 5. Samo nastavite! Narod je glup i treba sve uzeti glupim ljudima.
  A svi bi mi isto radili da smo na vasem mjestu.

  Like(0)Dislike(1)
 6. Mozete ih voliti ili ne voliti, ali oni su gospodari zivota i smrti u ovoj dolini suza…

  Like(0)Dislike(1)
 7. Covic je para nadrpa,siguran sam,vise od ove dvojice.

  Like(0)Dislike(1)
 8. Kad ste picke uvlacite se u guzicu!!!

  Like(0)Dislike(1)
 9. Lopovi bez morala

  Like(0)Dislike(1)
 10. Nikad nisu isle pare i moral zajedno samo treba znati da mu je zalije marke nego meni i ne se promjenio bar ja.Treba i s tim jos pozivjet nikad se ne zna puno unaprid,vidit cemo.

  Like(0)Dislike(1)
 11. Stize mu Jelavic , mozda ga smjeni ha ha

  Like(0)Dislike(1)
 12. Ma što je ovo ja imam 200 milijardi što je vama.

  Like(0)Dislike(1)
 13. Vrlo nas briga koje bogatiji od ove trojice,nađite neki problem za objavit da se rijesi,a ne ovakve glupoti objaviljivat.

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.