TKO SU KANDIDATI ZA DIREKTORA SIPA-E: Sedam ispunjava, dvojica ne ispunjavaju uvjete

Predsjedavajući Neovisnog odbra Žiko Krunić je nakon sjednice Odbora kazao novinarima da je ukupno bilo devet kandidata koji su se prijavili na natječaj za direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Po njegovim riječima, nakon detaljnog pregleda dokumentacije koja je natječajem tražena, dva kandidata ne ispunjavaju uvjete, a radi se o kandidatima Elvisu Zorniću i Ranku Vukoviću.

– Kandidati koji ispunjavaju uvjete su: Perica Stanić, Zoran Glušac, Slobodan Nikić, Tomislav Mirosavić, Relja Kovač, Davor Vidović i Dragan Mumović – kazao je Krunić.

Naveo je da će Neovisni odbor odmah danas uputiti nadležnim MUP-ovima dopis da mu se hitno dostave izvodi iz kaznenih evidencija, pojašnjavajući da je to procedura koja je propisana poslovnikom i zakonom.

– Nakon što dobojemo od MUP-ova te podatke, a dobit ćemo to sigurno vrlo brzo, odmah ćemo zakazati sjednicu Neovisnog odbora gdje ćemo organizirati intervju s kandidatima koji su ispunili uvjete koje su traženi natječajem- kazao je Krunić.

Na novinarsko pitanje koje uvjete nisu ispunila dva kandidata, odgovorio je da je to uglavnom ono što je natječajem traženo, nemaju traženu dokumentaciju./Fena/HMS

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.