Tomislav Bušić: Ma nisam ja junak, reagirao sam najmirnije (VIDEO)

Tijekom utakmice Apolonija i Tirane, u trenutku kad su gostujući igrači trebali izvesti kazneni udarac, na teren je ušetao gledatelj s albanskom zastavom, na kojoj je pisalo ‘Nema Albanije bez Kosova i Čamerije’. Stao je pred igrača, raširio zastavu, a onda mu je golman domaće momčadi Vilson Caković prišao s leđa i uzeo je. Došlo je do gužve, u kojoj je najbolje reagirao naš Tomislav Bušić, stao je između protivničkog golmana i ostalih igrača i zaštitio ga. Caković je brzo zamijenjen i sve se primirilo, no za njega nema više budućnosti u albanskom nogometu.

– Žao mi je momka, ostao je bez kluba, ali nije smio tako reagirati. Nije na nama igračima da se obračunavamo s navijačima na terenu. Trebao je ostati hladan, pričekati da policija riješi problem i mirno nastaviti utakmicu – rekao je Bušić, koji je prema pisanju medija spasio Cakovića od ‘linča’.

– Ma nema govora o tome. Stao sam između njega i igrača, rekao sam im da nema smisla da se prepiru i tuku na terenu, jer će svi biti kažnjeni. Situacija se brzo primirila, kasnije su ga izvrijeđali navijači njegovog kluba, ali nije se ništa posebno dogodilo.

Iako su odnosi između Srba i Albanaca već dugo zategnuti, brojni srpski nogometaši normalno igraju u albanskoj ligi.

– Caković je u Albaniji igrao dvije i pol godine. U dosta klubova igraju srpski igrači. Osim njega u Apoloniji su još dva Srbina, mislim da ih sveukupno u albanskoj ligi ima puno više nego nas Hrvata. Do sada nikad nije bilo problema, tako da me ovo malo iznenadilo – zaključio je Bušić.

24sata.hr

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.