Tomislavgrad: Dresirali magarca da krade ogrjev

U zadnjih nekoliko godina krađa bukova ogrjeva u Gospodarskoj jedinici Šuica uzela je maha i pri tome se koriste sva raspoloživa sredstva za prijevoz, između ostalog, i dresirani “lopov” magarac, ističu iz Šumarije Tomislavgrad.

Kako navode, vlasnik magarca, koji živi u neposrednoj blizini bukove šume, istoga natovari stablima koje je bespravno isjekao te magarca uputi najkraćim putem prema kući.

„Da bi došao do kuće magarac treba prijeći magistralnu cestu ali on to ne čini dok se ne pojavi vlasnik, čak što više ne kroči nikako na prometnicu“, tvrde iz tomislavgradske Šumarije.

Navode kako je na njihovom području nelegalno posječeno 10- tak tisuća kubika u posljednjih 10- tak godina. Počinitelji nisu procesuirani, a ako koji i jest onda nisu, kako kažu, adekvatno sakcionirani.

„Ovo je jedinstvena prilika da se sva ‘krivnja’ za bespravne sječe svali na jadnoga magarca“, poručili su tomislavgradski šumari.

7 komentara

 1. Zanimljive price ovih dana ,od magareceg mlijeka ,magarca kradljivca drva ,magarca na mjestu nacelnika policije do magarca na poziciji vladajuceg u hdz zanimljivo

  Like(3)Dislike(3)
 2. To je u nas tako u hercegovini od konja magarca napravi HIHI…

  Like(0)Dislike(0)
 3. Ispravak navoda: Magarac na pozicijida svakog proba vuc za nos i onda kaze eto nisam mislio,nema veze nisam znao a pare u svoj dzep!

  Like(1)Dislike(0)
 4. Jos da ga izdresira da ispila i iscjepa drva, pa da natovari magarac drva na kamion, i da proda u HR!
  Bit ce para ko praznih kuca u nas!

  Like(0)Dislike(0)
 5. Niti jedna bukva nije otpilana bez znanja podmicenog šumara tako da se tu ne zna ko je kome magarac

  Like(0)Dislike(0)
 6. Lako je za magarca sta cemo sa ostalim lopovima.

  Like(0)Dislike(0)
 7. Narod je u nas bio posten dok ga Magarci nisu naucili krast,evo pogledajte ove politicare i ove svezane na drzavne jasle,sve nose cega se docepaju samo nece u drva,oni vise vole pelet.nisu jadni ljudi krivi,magarac ih naveo na pogresan put.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.