Tomislavgrad: Maturanti uništili školu, roditelji nisu željeli platiti punu cijenu štete

Učenici završnih razreda Gimnazije Marka Marulića u Tomislavgradu neugodno su se iznenadili kada su danas došli po svjedodžbe jer ih je dočekala odluka Nastavničkog vijeća i Školskog odbora da pri podizanju svojih dokumenta moraju izmiriti novčanu obvezu u iznosu od 50 KM radi učinjene štete, koju su maturanti počinili ovoj školi za vrijeme norijade.

Učenici su se solidarizirali i nisu htjeli platiti taj iznos dok s druge strane ravnatelj spomenute škole Ante Kutleša, sukladno već ranijoj odluci Vijeća i Odbora, nije htio potpisivati i dijeliti svjedodžbe.

Uskoro su se učenicima pridružili i njihovi roditelji zahtijevajući da se diplome podjele dok su za nastalu štetu zahtijevali individualiziranje krivnje.

Nakon dužih razgovora, koji su u nekim trenucima prelazili u ozbiljni verbalni okršaj, ravnatelj je odredio da se diplome uruče uz simboličan iznos od 10 KM po učeniku za štetu.

Inače, na dan norijade maturanti kako Gimnazije tako i Srednje strukovne škole su nakon vandalizma po gradu i nekim ugostiteljskim objektima došli u prostorije Gimnazije te ih devastirali.

Nadzorne školske kamere snimile su kako učenici svoju proslavu završetka srednje škole proslavljaju prevrtanjem i razbijanjem školskog inventara, razbijanjem alkoholnog pića, posipanjem brašnom, uništavanjem i zidova itd.

Ravnatelj Kutleša kazao kako je razočaran odnosom učenika i nekolicinom njihovih roditelja.

”Iako su kroz raniju obavijest maturanti bili upozoreni za nemila događanja, to ih nije spriječilo u njihovim naumima, jer i da smo zatvorili školu, među njima postajao je plan da netko od njih ili iz drugih mlađih razreda otvori prozore i vrata kako bi napravili to što su i učinili”, ogorčeno je kazao Kutleša.

FENA

5 komentara

 1. Sramite se! Prenosite lazi drugih stranica bez ikakve provjere najlakse tudje prepisat a ne zapitat se da cete na taj nacin na cistu miru okaljati ucenike koji su najmanje krivi u ovoj prici. Svatko danas moze biti novinar. SRAMOTA

  Like(1)Dislike(0)
 2. Sram vas bilo za sve ovo što pišete i kakvim ljudima nazivate te učenike i njihove roditelje!
  Ravnatelj ove škole ponaša se kao da netko izmišlja novce. Šteta je precijenjena i definitivno je previše 50 km po učeniku. Prenosite laži i neprovjerene informacije.

  Like(1)Dislike(0)
 3. Tražite izjave maturanata i roditelja, lako je pričati da je ravnatelj u pravu ako ste čuli samo njegovu stranu priče. Zar mislite da su roditelji poremećeni huligani koji nemaju pametnijega posla nego bezrazložno ulaziti u verbalne sukobe s ravnateljem? Zašto ne pišete o tome kako je dotični htio uskratiti učenicima izlazak na državnu maturu?

  Like(0)Dislike(0)
 4. ma pola te raspustene dicurlije ce zavrsiti po kanalima i birtijama u Deutchlandu.

  Like(0)Dislike(0)
 5. svi pjevaju svi za jednoga jedan za sve pa tako neka bude i plaćanje štete . i ja da sam direktor ne bi im dao diplome dok ne srede školu i plate štetu jer dosta njih malo popije pa bez imalo stida i karaktera uništava sve što mu dođe pod ruke

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.