Trajna zadaća Vlade Hrvatske je skrb o hrvatskome narodu u BiH

Predsjednik Vlade Hrvatske Tihomir Orešković sastao se u ponedjeljak u Banskim dvorima s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem i u razgovoru s njim potvrdio da je trajna zadaća Vlade Republike Hrvatske skrb o hrvatskome narodu u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Vlade RH.

Kardinal Vinko Puljić zahvalio je premijeru Oreškoviću na potpori hrvatske Vlade i skrbi za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Izrazio je zabrinutost zbog iseljavanja Hrvata iz BiH.

Položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini ne popravlja se već godinama, a sve je teža i gospodarska situacija, kazao je.

Naglasio je važnost pronatalitetne politike i stabilnosti obitelji, koju smatra gotovo jednako važnom kao i gospodarsku stabilnost. Povrat imovine i sređivanje imovinsko-pravnih odnosa i dalje predstavlja veliki problem katoličkoj Crkvi u Bosni i Hercegovini.

Za Hrvate u BiH europski put je jedini pravi put koji može pokrenuti pozitivne procese u zemlji. Stanje u Republici Srpskoj, naglašava kardinal Puljić, i dalje je vrlo teško, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Vlade Hrvatske Tihomir Orešković također je istaknuo važnost što skorijeg članstva Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji i ponovio da koristi svaku prigodu za iskazivanje jasne potpore Republike Hrvatske na tome putu. Potvrdio je kardinalu Puljiću da je trajna zadaća Vlade Republike Hrvatske skrb o hrvatskome narodu u Bosni i Hercegovini, kaže se u priopćenju iz Vlade RH.

1 komentar

  1. Kardinal Vinko Puljic i premijer Oreskovic i ostali prije njih brinu se samo o politickoj eliti koja je na vlasti gaje iluzije o hrvatskom narodu u Bih hrvatski teritorija vise pa i nema a hrvatski narod je odavno mrtav ili raseljen u njihovoj zasljepljenosti vjerskim i politickim stolovima nisu u svom sljepilu ne vide daje hrvatski narod pred nestajanjem .Tisucljetnim okrivljivanjem beca peste carigrada i beograda nazalost posljednji cavao u lijes njihova nestanka bitce upravo oni iz njihovih redova oni koji su se upravo trebali zauzimati zanj .Hrvatski teritorij koji se prije drugog svjetskog rata prostirao do zemuna a stanovnistvo brojilo preko miliona kroz nacionalne izdajnike danas je spalo na par stotina tisuca i tona granici gorica gdje se hrvatski barjak vije ali s druge strane granice a s ove su ljiljani zute boje a koliko brzo hrvati nestaju mozda jedan i crne boje

    Like(0)Dislike(2)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.