Trostruko ubojstvo: Nelegalno sjekao šumu, pa ubio šumare da ne zaplijene stabla

U mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa u BiH jučer u poslijepodnevnim satima došlo je do pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova županije Središnja Bosna Rusmir Prohan izjavio je kako je policija dojavu o ubojstvu dobila oko 16 sati, a odmah su na teren upućene sve raspoložive snage uključujući i “specijalce”.

Očevidom je utvrđeno kako su iz vatrenog oružja ubijena dva zaposlenika županijske uprave za šumarstvo i jedan vozač traktora koji je, po svemu sudeći, bio angažiran na izvlačenju nelegalno posječenih stabala.

Televizija Federacije BiH (FTV) izvijestila je kako su policajci oko 19 sati uhitili ubojicu nakon višesatnih pregovora o predaji.

Prema saznanjima medija, smrtno su stradala dva službenika Kantonalne uprave za šumarstvo SBK, a stradao je i radnik zadužen za izvlačenje šumske građe.

Nagađa se kako je ubojstvo počinila osoba koja je nelegalno sjekla šumu, a pokušao je spriječiti šumare da zaplijene stabla koja je ranije posjekao.

Kako piše Klix.ba, osumnjičeni za ubojstvo trojice muškaraca je mještanin Sabahudin H. On je u večernjim satima priveden u prostorije MUP-a SBŽ.

Prema neslužbenim informacijama osumnjičeni je ranije nelegalno vršio sječu šume.