Tučnjave i pucnjava: Buran vikend u Mostaru

Protekli vikend u Mostaru obilježen je tučnjavama i pucnjavom.

U petak je PS Mostar Centar dežurni liječnik SKB Mostar, Odjel CUM, prijavo da je na navedeni Odjel stigla nepoznata muška osoba s ozljedama na glavi zadobivenih u tučnjavi. Patrola policije je na licu mjesta došla do saznanja da se radi o M. K. (1981), te da ga je izvjesni A. D., ispred UO “Sportplus”, nakon kraće rasprave fizički napao udarivši ga metalnim kliještima u glavu. M. K. je prevezen na Odjel CUM-a gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede. Upoznata krim. policija, poduzete potrebne mjere.
U subotu PS Mostar Centar je prijavljeno da je tijekom noći od strane nepoznatog počinitelja, u Ulici kralja  Zvonimira, pucano iz vatrenog oružja u vozilo marke Renault Megane. Na licu mjesta uočena su oštećenja na suvozačevim vratima. Zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno KD slobode je lišen V.K. (1970) iz Mostara. Temeljem sudske naredbe izvršen je pretres stana osumnjičenog, te su u istom pronađena dva pištolja, jedna ručna bomba bez upaljača i veća količina različitog streljiva. Upoznat nadležni tužitelj, poduzete potrebne mjere.
U nedjelju u PS Mostar Jug je prijavljeno da je došlo do tučnjave u caffe baru “Ziko” u Jasenici. Operativnim radom je utvrđeno da su u tučnjavi sudjelovali I.V. (1974) s jedne strane, te D.B. (1981) i A.D. (1991) s druge strane. U navedenom UO pričinjena je materijalna šteta, kao i na vozilima ispred UO – vozilu Golf koje koristi A.D. i vozilu Mercedes vl. I.V. Od sudionika su izuzete dvije bejzbol palice, a zbog zadobivenih ozljeda I.V. je prevezen na CUM Mostar. Sva tri sudionika navedenog događaja lišena su slobode. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.

Proteklog vikenda (03-06.06.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 16 prijava (na području Mostara 10, na području Konjica 4, na području Stoca 1 i na području Čapljine 1)

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je pet prekršaja; na području Mostara 4 i na području Konjica 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su 24 prometne nezgode; na području Mostara 13, na području Čitluka 4, na području Jablanice 3, na području Konjica 1, na području Čapljine 1, na području Prozor-Rame 1 i na području Stoca 1. Jedna je osoba zadobile teške tjelesne ozlijede, jedna osoba lake tjelesne ozlijede, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

1 komentar

  1. A stoce djeca gledaju dase nekako zabave

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.