Turistička zajednica HNŽ: Neum će posjetiti 400 tisuća gostiju

Očekivano je da će Neum tijekom ljetne sezone posjetiti između 350 i 400 tisuća turista, tvrde iz Turističke zajednice HNŽ-a.

Uz najčešće goste, Bosance i Hercegovce, u Neum dolaze posjetitelji iz srednje Europe, te Azije.

‘’Turista ima iz skoro svih država kako Europe tako i svijeta (Njemačka, Francuska, Poljska, Austrija, Italija, Mađarska, Slovenija, Srbija…), zatim Kina, Koreja i Japan’’, rekao je direktor Turističke zajednice HNŽ-a Andrija Krešić za Bljesak.info.

Kao razloge dolaska u Neum, navode, čisto more, dobar smještaj i gastro ponuda, kao i kulturna događanja, te bogata ponuda u zaleđu.

Neumljani su više nego zadovoljni s predsezonom – uvertirom velikih gužvi na plažama, ističući iz Turističke zajednice kako je ovogodišnja predsezona bila vrlo uspješna.

‘’Turistička predsezona u Neumu je jedna od boljih u posljednje vrijeme, tako da smo jako zadovoljni, isto je i na ostalim destinacijama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji’’, tvrdi Krešić.

Smještajnog kapaciteta, kako privatnog tako i hotelskog ima dovoljno, te se očekuje planirana posjećenost od 350 do 400 tisuća turista u bh morskom biseru, što je iznimno velika brojka za gradić koji tijekom godine ima otprilike pet tisuća stanovnika.

‘’U potpunosti smo upoznati s prometnim problemima u Neumu. Smatramo da ti problemi puno utječu na turističku sliku Neuma, trebalo bi nešto poduzimati kako bi se takve stvari što bolje riješile’’, tvrdi Krešić iz Turističke zajednice HNŽ-a.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.