U 10 godina postojanja TK Grude je rastao i privukao veliki broj igrača i prijatelja

Srpanj je započeo sunčanim i vrućim vremenom, a s tim suncem i vrućinama počinje i užurbanija ljetna, sportska sezona. Ipak, na teniskom terenu u Grudama i u Teniskom klubu Grude kod Rafaela Mikulića Rafe tenisači su odavno zagrijani i spremni na najveće napore kada je u pitanju sportski, ali i dobro druženje kada je u pitanju zabavni dio.

Vrijedni sportski radnik već je organizirao Dvoransko prvenstvo Hercegovine u parovima u Tenis centru Đulić gdje je ove godine nastupilo 40 parova u odnosi na 22 godina ranije, kao i Grude Open, a sada počinju nova natjecanja.

Blagdan sv. Lovre

– Sad je u pripremi Lovrin kup koji je dijelom i humanitarni i traje mjesec dana, od 10. srpnja do 10. kolovoza, na blagdan sv. Lovre kada je finale. Lovrin kup igraju jedan igrač do 35 i drugi stariji od 35 godina te se igra dobar i kvalitetan tenis.

Nakon toga slijedi 11. Grude Fest, i to posljednjeg vikenda u rujnu, govori nam Mikulić. Neka natjecanja kod Mikulića imaju puno desetljeće i iz godine u godinu situacija je bolja.

Hrvatska unija tenisača

– Od kada je teren napravljen 2005., broj ljudi, igrača i posjetitelja se povećava.

Posjećujem i ja sportske, kulturne i druge događaje u BiH i izvan nje. Volim se družiti, stvarati prijateljstva i pozitivne vrijednosti, a ljudi to prepoznaju i zato rado dolaze u Grude i na naša natjecanja, govori Mikulić.

Podsjeća da je troje Hercegovaca osvojilo Grand Slam te ističe da ti uspjesi moraju biti motiv novim igračima, osobito mladima, a koje i on stvara u TK Grude čija su natjecanja uvrštena i u Hrvatsku uniju tenisača. Na ta natjecanja dolazili su i roditelji teniskih asova s ovih područja, kako Marina Čilića i Ivana Dodiga tako i Ivana Ljubičića.

Unatoč teškim vremenima, TK Grude nastavlja s organizacijom turnira na koje Mikulić poziva porukom „dođite i vidite“, a oni koji su do sada dolazili, znaju da ih, uz sport, očekuje i veličanstveno druženje.

VL

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.