U 18 dana inspektori otkrili 1.548 radnika “na crno” i zapečatili 968 radnji

Porezna uprava Federacije BiH je tijekom 18 provedenih jednodnevnih akcija na području FBiH otkrila 1.548 radnika s neriješenim radno-pravnim statusom (rad nacrno).

Utvrdila je da je 504 objekta radilo bez odobrenja za rad, 396 objekata bez fiskalnog uređaja, te zapečatila 968 poslovnih objekata i izdala 2.417 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim sankcijama u iznosu od 6.150.970,00 KM.

U 2015. godini Porezna uprava je u provedenim postupcima inspekcijskog nadzora podnijela 9.183 prekršajna naloga s izrečenim kaznama u iznosu od 13.839.204,45 KM i 44 izvještaja o postojanju sumnje da su počinjena krivična djela iz oblasti poreza, propisana Krivičnim zakonom FBiH.

Iz Porezne uprave FBiH uputili su apel poreznim obveznicima da ne troše svoj “teško zarađeni novac na plaćanje kazni, da posluju legalno, a svoj novac koriste za unapređenje poslovanja, investicije, razvoj, za isplatu plaća zaposlenicima…”

”Budite partner Poreznoj upravi, jer Porezna uprava iskreno želi biti partner svim poreznim obveznicima koji legalno posluju, a izricanje novčanih kazni predstavlja, isključivo, sredstvo kojim se nastoji postići puna primjena poreznih zakona” priopćili su iz PU FBiH.

Cilj Porezne uprave, kako dodaju, jeste da svaki porezni obveznik izvršava svoje porezne obaveze, da ih dobrovoljno prijavi i plati, da prijavi svakog radnika, odnosno da postupa u skladu sa poreznim i drugim propisima F BiH, da bude partner poreznim obveznicima, a ne da ih kažnjava.

Porezna uprava je osposobljena da, putem informacijskog sustava i analiza koje provodi, prati stanje na tržištu, te shodno tome planira svoje aktivnosti.

”Uredno plaćanje poreza predstavlja lični interes i moralnu obavezu svakog poreznog obveznika i građanina Bosne i Hercegovine i u općem je interesu cjelokupnog društva”, navode iz Porezne uprave uz izraze zahvalnosti poreznim obveznicima kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti i građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima.

FENA

8 komentara

 1. Samo zatvorit nego sto to je rjesenje pa svi na socijalno po pomoc

  Like(1)Dislike(0)
 2. Pa nek samo dođu u Goricu na granicu mogu sve zatvorit ostao bi samo Ramo……

  Like(1)Dislike(0)
 3. Neka prijave radnike i rade po zakonu i nece nikoga kaznjavat i zatvarat objekte…

  Like(0)Dislike(0)
 4. Neka se malo prekontrolira rad inspektora koji uzimaju mito………

  Like(2)Dislike(0)
 5. Neka odu u Mostar ako smiju, okanite se VI Gorice

  Like(0)Dislike(0)
 6. Vrana vrani oči ne kopa tako balije neće i nesmiju nigdi nego u HR Županije

  Like(1)Dislike(0)
 7. Neka se preispita rad inspektora

  Like(0)Dislike(0)
 8. Ako te i prijavi ode pola place kako da zivis , kad podes doktoru sve placas i kupujes ljekove kome onda dajemo novce jad.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.