U BiH najavljeni masovni građanski prosvjedi

”Masovni građanski prosvjedi zakazuju se za 11. listopad ove godine”, navedeno je u priopćenju udruge Vijeća Građana BiH.

Na održanom sastanku Inicijativnog odbora Ustavnopravne demokratske asocijacije održane 5. travnja u Sarajevu zaključeno je kako se za 11. listopad 2017. zakazuju i najavljuju masovni građanski mirni prosvjedi po svim općinama i gradovima širom BiH.

Cilj prosvjeda je stati u obranu Građanske Rezolucije u kojoj se traži i zahtjeva od međunarodne zajednice da kroz svoje daljnje angažiranje kroz okvirni mirovni sporazum u BiH, kao protektori u BiH, u potpunosti izmijene Aneks 4., Ustav Bosne i Hercegovine.

”Rezolucija nije ništa drugo nego pritisak građana BiH koja ide prema Međunarodnoj zajednici, tražeći da se implementiraju i provedu presude Međunarodnog suda, a koje se odnose prije svega na presude Sejdić – Finci, Pilav i Zornić. Kako domaće vlasti nisu u mogućnosti provesti te presude to treba implementirati Međunarodna zajednica na osnovu svojih ovlaštenja iz Sporazuma za mir u BiH. Nećemo ići prema vlastima u BiH, naš rad i aktivnosti ćemo usmjeriti isključivo prema međunarodnoj zajednici. Naše aktivnosti, koje ćemo raditi na području cijele BiH, jesu da se naša Rezolucija implementira u cijelosti. Tražiti ćemo da Građanska Rezolucija koja je notarski obrađena i dostavljena na adrese Međunarodne zajednice dostigne svoj nivo kroz buđenje građanke svijesti, a ujedno da bude politički akt svih građana u BiH kako bi implementirali sve presude koje su donesene, a tiče se uspostave građanske i sekularne

Ustavom uređene zemlje BiH”, navedeno je u priopćenju Vijeća.

Međunarodna zajednica kako je navedeno ima moralnu obavezu prema Bosni i Hercegovini, da uredi Ustav BiH sa svojim ekspertnim pravnim timovima kako to danas Ustav imaju suvremene Europske i napredne svjetske zemlje, jer se upravo na ovoj teritoriji BiH dogodio brutalni, krvoločni rat, koji je rezultirao genocidom i nedužno stradanje svih građana kojeg su Europske zemlje sa ove vremenske distance, dozvolile!

”Od danas 06. travnja 2017. god. pa do 1. listopada organizacijska grupa poziva dobrovoljne afirmirane građanske aktiviste po svim općinama i Gradovima u BiH koji žele biti dio tima Ustavnopravne Demokratske Asocijacije Vijeća Građana BiH da se jave na e-mail [email protected] , kako bi na zajedničkom sastanku, skupštine ove asocijacije formirali Izvršno i operativno tijelo ”Upravni Odbor ili Vladu u sjeni” ove asocijacije koji će nastaviti sa daljnjim organizacionim aktivnostima”, navode u priopćenju dodajući da je u konačnici cilj ovog operativnog organa organizacijskog i pregovaračkog karaktera.

”Na masovnim prosvjedima građana želimo priječiti održavanje predstojaćih izbora u listopadu 2018. godine po sadašnjem modalitetu i po modalitetu etno religijskog torovanja konstituisanih naroda kroz entitetska iscrtavanja u BiH”, naveli su.

6 komentara

 1. Novi muslimanski napadi na konstitutivnost Hrvata.

  Like(0)Dislike(0)
 2. Da to je baš to. Još jedan Bošnjački spin za unitarnu BiH.
  Samo vi prosljedujte i tražite građansku BiH gdje će dominirati većina nad manjinskim entitetima.
  Srbi i Hrvati to neće prihvatiti, a silom je to nemoguće provesti. zato je bolje svak sebi i “BUJRUM”.
  Nema smisla da se opet BIJEMO, jer toliko nas je malo da ni s time ne bi ništa riješili. Opet bi došao
  neki bjelosvjetski krkan, napravio neki kompromisan mirovni sporazum, naravno kad svima bude dosta
  ratovanja i uzalud izgubljenih života i vremena, opet bi napravili protektorat i gdje smo. Opet na početku.

  Zato ne bulaznite. Svoj na svome je najbolje rješenje, onda možemo surađivati i birati na svim razinama.

  Like(1)Dislike(0)
 3. Nas su turci godinama zlostavljali mislim da je toga dosta

  Like(0)Dislike(0)
 4. Samo vi glupani virujte da su za sve nedace krivi drugi ,zalosno je sto vam treba samo na samrti priznat da vas vas izjeba do kraja

  Like(0)Dislike(1)
 5. Bit ce samo problem pronaci gradzane do listopada, da prosvjeduju.

  Like(0)Dislike(0)
 6. Bože budalastine vatajte se kakva posla koji prosvjedi do listopada ko ziv ko mrtav.za dom spremni poc kuci.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.