U BiH obilna kiša, u Hercegovini će pasti i 100 litara po četvornom metru

Prema najavama FHMZ-a, danas nas čeka pravo nevrijeme. Naime, danas se očekuje oblačno vrijeme s jakom kišom, a obilne oborine bit će u Hercegovini.

U Bosni se očekuje između 25 i 60 litara oborina po četvornom metru. U Hercegovini se očekuje između 50 i 100 litara po četvornom metru, lokalno i više od 100 litara. Vjetar će biti većinom umjerene jačine, s jakim udarima, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Poslijepodne na jugu zemlje se očekuju i jaki udari juga. Temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje od 13 do 18 stupnjeva.

I u nedjelju neće biti većih promjena. Bit će oblačno vrijeme s kišom. Očekuje se uglavnom između 10 i 20 litara oborina po metru. U zapadnim i sjevernim područjima Bosne očekuje se od 20 do 40 litara po četvornom metru. Temperature će biti slične subotnjim.

Početak novog radnog tjedna, prema najavama, nosi oblačno vrijeme sa slabijom kišom u jutarnjim satima u središnjim, sjeveroistočnim i istočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana očekuje se smanjenje naoblake. Prema sadašnjim najavama, u utorak bi trebalo biti više sunčanog vremena prijepodne, dok će u drugoj polovini dana biti novo naoblačenje sa zapada koje će u noći na srijedu uvjetovati kišu.

VL

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.