U cijelu Zapadnohercegovačku županiju uvodi se plin, ići će iz pravca Ploča ili Splita

U dokumentu pod nazivom “Strategija razvitka Zapadnohercegovačke županije za razdoblje od 2014. do 2020.” planira se uspostava kreditno-jamstvenog fonda iz kojeg će se financijski podržati svi projekti koji će pomoći ekonomskom, socijalnom, društvenom, kulturnom i sportskom napretku županije.

Predviđena je i plinofikacija ZHŽ-a, ekskluzivno donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. S obzirom da je opskrba plinom stigla do Dalmacije, susjedne regije, taj sustav treba produžiti do ZHŽ-a. Dva su moguća scenarija. Jedan je plinofikacija iz smjera luke Ploče, preko Mostara, a drugi iz smjera Splita, preko Imotskoga i Posušja, do općina i gradova na prostoru Zapadnohercegovačke županije. Ekonomska isplativost i vrijeme ostvarenja, što treba pokazati studija o plinofikaciji, pokazat će koja je opcija bolja i opravdanija. “Na temelju rezultata studije o plinofikaciji potrebno je raspisati međunarodni javni natječaj za dodjelu koncesije ulagaču koji ponudi najbolje uvjete plinofikacije ZHŽ. Tu je i izgradnja bolje prometne infrastrukture, vodovodne mreže koja je u sve četiri općine na nezadovoljavajućoj razini. Okvirni iznos za provedbu “Strategije razvitka ZHŽ-a od 2014. do 2020.” je oko 142,130.000 KM.

6 komentara

 1. Nema od tog nista

  Like(0)Dislike(1)
 2. Lista lijepih želja. Ekonomski neisplativo

  Like(1)Dislike(0)
 3. Slažem se sa prva dva komentara.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Mozda bude ako mi obican puk pogotovo sa sela budemo svojim ledima i svojim novcima taj projekt financirsli kao nasi roditeli mrezu za elektricnu energiju i mrezu za telefon sve im napravili a oni fino sjeli u fotelje i naplacuju i kada je sve bilo votovo godpoda koja se pojavila iz grada dobi svaki prikljucak po nekoj mizernoj cjeni i vecina dobra radna mjesta a vi seljacici masite usima i gledajte kud i kako dalje

  Like(2)Dislike(0)
 5. Hebo nji I njihov plin.
  Imam svoja drva za sljedeci tisucu godina,dobru pilu I naprid.
  Vi u gradu placajte sami dovod pa se grijte.

  Like(1)Dislike(0)
 6. proteć će puno vode dok plin dođe

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.