U Federaciji neradni 1. i 2. svibanj

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o praznicima (‘Službeni list RBiH’, br. 2/92 i 13/94), određeno da se Prvi svibanj – Praznik rada obilježava 1. i 2. svibnja.

“S tim u vezi, obavještavamo javnost da su ponedjeljak i utorak, 1. i 2. svibanj 2017. godine, neradni dani, te da tim danima državni organi, poduzeća i druge pravne osobe ne rade”, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt.

U spomen na krvoproliće u Chichagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede. Već od sljedeće 1890. godine taj datum postaje međunarodnim danom opće solidarnosti radništva.

10 komentara

 1. yesss

  Like(3)Dislike(0)
 2. A mi ce mo radit ko jadni radnik

  Like(1)Dislike(0)
 3. Neka i red je. I je vrlo radite po cilu godinu

  Like(1)Dislike(1)
 4. Tako je

  Like(0)Dislike(0)
 5. Di se grah kuha ?

  Like(0)Dislike(0)
 6. Na granici

  Like(0)Dislike(1)
 7. Eto nas i kapule ce mo ponit

  Like(0)Dislike(0)
 8. Lincine i glupe drzave imaju sta slavit ako se neradi sta sa drugim ljudima koji nisu u drzavnim jaslam cemu to kakva je ovo drzava fujjjj

  Like(1)Dislike(1)
 9. Uzmite cili tjedan sumnjam da cete nekome nedostajat

  Like(0)Dislike(1)
 10. Umorili se jadnici…Ubio vas posa

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.