U Grudama održano županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

U organizaciji Udruge nastavnika njemačkog jezika u Županiji Zapadnohercegovačkoj u subotu 7.3.2015. godine u Osnovnoj školi Ruđer Bošković u Grudama održano je županijsko natjecanje iz njemačkog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Zapadnohercegovačke županije. Učenici su se natjecali na razinama A2, B2 i C1, u skladu s europskim referentnim okvirom za jezike. Natjecateljski zadaci, koje je pripremio Goethe-Institut BiH, obuhvaćali su tri jezične vještine: razumijevanje čitanja, razumijevanje slušanja i vještinu govora.

Najveće iznenađenje priredio je učenik sedmog razreda OŠ Kočerin Luka Vukoja osvajanjem prvog mjesta u jakoj konkurenciji na razini A2 na kojoj su se natjecali učenici osnovnih škola ali i učenici nižih razreda srednjih strukovnih škola i gimnazija. Pobjednica na razini B2 je Ana Marija Budimir učenica drugog razreda iz Gimnazije fra Grga Martić Posušje, dok je na najzahtjevnijoj razini C1 prvo mjesto osvojila Klaudija Čolak, učenica trećeg razreda Gimnazije fra Dominik Mandić Široki Brijeg.

natjecanje

Natjecanje je imalo kvalifikacijski karakter, te su pobjednici po razinama osigurali nastup na „Olimpijadi njemačkog jezika“, koja će se održati na Goethe-Institutu u Sarajevu 27.3.2015.

U organizaciji natjecanja i ocjenjivanju sudjelovalo je 14 profesora njemačkog jezika, a potporu je dala i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa u ŽZH Ružica Mikulić, koja je pozdravila učenike i zaželila im mnogo sreće i uspjeha. Iz Udruge nastavnika njemačkog jezika ŽZH stižu i zahvale ravnateljici O.Š. Ruđera Boškovića Luciji Mikulić koja je bila domaćin natjecanja i pružila svu potporu kako bi se natjecanje održalo bez problema.

grude-online.info / FOTO: Tomislav Ćavar

3 komentara

  1. Sindikalac to vodi, ko da nema naših učitelja iz Gruda nego uvozimo iz Mostar.

    Like(0)Dislike(2)
  2. hahahaaha, kolega da ti nije sindikalac ukra mladu pa si ljubomoran i isfrustriran… čovik radi ko lud a ti ko kakva strina kukaš…

    Like(0)Dislike(0)
  3. mali sedmaš pobjedio srednjoškolce… ne razumim kako…

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.