U Grudama se osniva Gorska služba spašavanja 

U Grudama se osniva Gorska služba spašavanja Grude, ekskluzivno javlja portal Grude.com. Radi se o podružnici jedne od najpopularnijih udruga u BiH i Hrvatskoj koja je specijalizirana za spašavanje s nepristupačnih terena i u teškim prilikama, ali i svim drugim situacijama kad se procijeni da je pomoć spasioca neophodna. 

Kako javlja portal Grude.com, utemeljitelji ove udruge su dugogodišnji spasioci Miro Bilić, Ivan Palac i Ivan Rezo Rezo koji su nekoliko godina proveli u stanici GSS-a u Širokom Brijegu, izlazeći na brojne terene na području čitave Hercegovine i šire, a sada su odlučili znanje i prikupljeno iskustvo prenijeti i na Gruđane, i pomagati kao što su i do sada radili u različitim prilikama.

U kratkom razgovoru za Grude.com hrabri mladi ljudi istaknuli su kako će GSS Grude biti na raspolaganju u svakoj situaciji. – Očekujemo dobru suradnju s institucijama i građanima, te ostalim stanicama GSS-a u okruženju kao i Savezom Gorskih službi spašavanja. U svakoj prilici biti ćemo podrška i pomoć ljudima, kazali su za portal Grude.com inicijatori osnivanja GSS-a Grude.

Vrijedi istaknuti da su osim brojnih terenskih potraga, Bilić, Palac i Rezo odradili i obuke, terenske i stručne vježbe kao i druge aktivnosti koje profesionalni spasioc danas mora proći.

O budućim koracima GSS-a Grude, osnivačkoj skupštini i obukama koje će uslijediti javnost će biti pravovremeno obaviještena.

10 komentara

 1. svaka čast momci

  Like(7)Dislike(0)
 2. Svaka cast. Hvale vrijedno.

  Like(3)Dislike(0)
 3. Kako se može učlanit

  Like(1)Dislike(0)
 4. Super ovo je odavno trebalo.A naj vise ce posla imat u opcini oni neznaju di se nalaze pa ih treba pronac…..

  Like(6)Dislike(3)
 5. Svaka cast momci nek jos opcina nabavi opremu,nek se nesto pozitivno dogada.

  Like(2)Dislike(0)
 6. Gdje ce se moc uclanit i koja dobna skupina

  Like(1)Dislike(0)
 7. Ma neznaju ni hodati po putu. Gdje ove nadje…..ha ha… Stvarno

  Like(1)Dislike(2)
 8. Upomoć napala me zmija… Smokljani

  Like(1)Dislike(0)
 9. A gdje je Rezo Rezo na slici ???

  Like(0)Dislike(0)
 10. Hdz ti si neki king vjerovatno neki mamim lik koji igra igrice na kompu. ovo treba nasem gradu svaka cast momci sve pohvale

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.