U Grudama se pravi kulturni dom, uskoro preseljenje knjižnice

Unatoč ružnom vremenu koje proteklih dana obilježava čitavu Hercegovinu, ono ne zaustavlja započete projekte u općini Grude. Dok gospodarski giganti investiraju u proizvodne pogone, Općina Grude investira u projekte važne za cjelokupnu društvenu zajednicu.

Narodna knjižnica

Početak nove godine iskorišten je za rad na zgradi u središtu Gruda koja se nalazi u sklopu Parka hrvatskih velikana. Upravo tu će se nalaziti kulturni dom, a mi smo na mjestu događaja zatekli radnike tvrtke za graditeljstvo Sesari koji predano rade na uređenju grudskog doma kulture. Unutarnji prostori koji nisi bili funkcionalni već sada su dobrim dijelom uređeni tako da će uskoro doći do preseljenja Narodne knjižnice Grude, kao i nekoliko kulturnih institucija, a u prizemlju ove zgrade nalazit će se Galerija. – Knjižnica je u fazi preseljenja. U navedenoj zgradi nalaze se dvije etaže stanova, a za kulturu bismo koristili prizemlje i podrum. Tu bi osim knjižnice bile bile i kulturne institucije iz općine Grude – kazao je još ranije za ‘Večernji list’ grudski načelnik Ljubo Grizelj. Potvrdio je i kako je u podrumu izvršeno preslagivanje, pratila se građevinska stabilnost zgrade i funkcionalnost prostora pa se zaključilo kako bi se podrum mogao iskoristiti za uređenje galerije Gruda.

Početak radova

Još od ranije postoji želja grudskih kulturnih institucija, prije svega Matice hrvatske, da im se dodijeli prostor u kojem će moći nesmetano obavljati poslove i promicati kulturu na prostoru općine Grude, tako da je odluka o dodjeli spomenute zgrade naišla na pohvale od voditelja institucija, ali i Gruđana. Ovo je samo nastavak ranije započetih projekata u središtu općine Grude od kojih bi veliki dio trebao biti realiziran ove godine.

VL

3 komentara

  1. šta je sad, pa gdje su ti negativni komentari…….:)

    Like(1)Dislike(0)
  2. U Grudama pod hitno treba završavat zaobilaznice i kolodvor.To je temelj razvoja mjesta.I to treba rijesiti kroz ove 2 godine do sljedeci izbora.

    Like(4)Dislike(0)
  3. A šta će Grudama kolodvor? Možda griješim ali mislim da tamo nema baš toliko velikog autobusnog prometa da bi se išlo u takvu investiciju, bacanje para. Urediti autobusne stanice je sasvim dovoljno. Zaobilaznica je uglavnom zakočena zbog zemljišnih sporova koliko sam ja shvatio. Skupi se par teških ljudi i u problemima si.

    Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.