U Hercegovini temperatura narasla do 19 stupnjeva

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u središnjim djelovima.

Količine padalina u protekla 24 sata (mm): Bihać 18, Bosanski Novi 17, Banja Luka i Prijedor 11, Sanski Most 10, Bosanska Gradiška 8, Gradačac 7, Doboj i Mrkonjić Grad 5, Drvar 4, Jajce 2, Bugojno, Kupres i Tuzla 1.

Temperature zraka u 7.00 sati: Sokolac 0 stupnjeva Bjelašnica 2, Bihać i Drvar 4, Bugojno, Gradačac, Jajce i Srebrenica 5, Sanski Most i Zenica 6, Banja Luka, Bijeljina, Prijedor i Tuzla 7,
Doboj i Zvornik 8, Kupres 9, Ivan-sedlo i Livno 12, Sarajevo 15, Mostar 17, Neum i Trebinje 18 i
Stolac 19 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne očekuje se malo do umjereno oblačno vrijeme. U ostaku zemlje pretežno oblačno. U jutarnjim satima, po kotlinama centralne i istočne Bosne s maglom i sumaglicom.

Na jugozapadu Bosne i sjeveru Hercegovini povremeno je moguća slaba kiša. Vjetar, slab do umjeren, na sjeveru Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 11 do 17 stupnjeva.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Tijekom dana i sa sunčanim periodima. Najviša dnevna temperatura oko 16 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.