U jednoj posuškoj ulici skoro svaka druga kuća ostala je bez stanara ili u njoj žive samci

Dvojica bivših inozemaca Ivica iz Crvenica (Tomislavgrad) i Ante iz Posušja popričali su o životu u tuđini i velikim ulaganjima i u kuće. Veselili su se kada su kuće bliještale od ljepote, a sada tuguju jer su prazne. Uložena su golema sredstva s dobrim namjerama, no mnogo toga okrenulo se na drugu stranu. Mnogi su u posuškom kraju konačno shvatili da nema potrebe više graditi velike kuće i ulagati teško stečenu zaradu u tuđini. 

Gradnja privatnih stambenih objekata je prestala. Sve je više zgrada s manjim i većim stanovima te povoljnim cijenama za kupnju. Stoga se jedan broj onih koji su kanili graditi velike kuće odlučuje na kupnju stanova u zgradama. 

Nove zgrade niču i nam Mokrom docu, što se smatra dobrim potezom jer je Posušje prepuno kuća. U jednoj posuškoj ulici gotovo svaka druga kuća je prazna ili u njoj žive samci.

VL 

3 komentara

  1. To je nas ADZ. I uvik prid izbire govor . Pobrinutse da nas ljudi ovde zive ugodno. I onda pobjede oni a mi ko ovce bez pastira. Pa trk u Njemacku a P.C pise kako nas je sve manje i manje.

    Like(3)Dislike(4)
  2. Ulica Kneza Branimra u Posušju sami samci

    Like(0)Dislike(0)
  3. Slikati tudju kucu i stavljati na internet odnosno Facebook bez pitanja nije ok,imace posljedice

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.