U jednom danu: Porezna izvršila 221 inspekcijski nadzor

Porezna uprava Federacije BiH u četvrtak je na prostoru Federacije BiH izvršila 221 inspekcijski nadzor, u kojem su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

Tijekom inspekcijskih nadzora inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 82 neprijavljena radnika, 74 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 18 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 23 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 49 objekata i izdato 140 prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 346.250 KM.

Porezna uprava je izrazila zahvalnost svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje porezne obaveze i pozvala sve porezne obveznike da posluju legalno, a ne da teško zarađeni novac troše na plaćanje kazni i kamata.

Porezna uprava Federacije BiH nastavlja provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike da poštuju zakone, kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.

Porezna uprava Federacije BiH je pozvala sve radnike koji rade ‘na crno’ da o tome obavijeste Poreznu upravu. Porezna uprava će sve prijave ozbiljno i temeljito razmotriti i po njima postupiti u skladu sa zakonom, svojim nadležnostima i raspoloživim kapacitetima, te poduzeti sve mjere koje joj stoje na raspolaganju kako bi poslodavci izvršili prijavu radnika. Samo na taj način moći ćete ostvariti svoja zakonom zagarantovana prava: pravo na zdravstvenu zaštitu, pravo na mirovinsko – invalidsko osiguranje i druga prava koja vam pripadaju po osnovu radnog odnosa.

Svaka prijava uživat će punu diskreciju, a prijave se mogu dostaviti anonimno putem: e-maila: [email protected] i [email protected], putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, putem besplatnog poziva 080 020 333 i putem pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „nepravilnosti“, priopćeno je iz PU FBiH.

2 komentara

  1. Molimo inspektore da uđu u MUP Prosvjetu Zdravstvo da vide da nema slučajno koji djelatnik da mu nisu uplaćeni doprinosi a okanite se gladne sirotinje sram vas bilo

    Like(2)Dislike(0)
  2. Ajo u zakon stavit da svaki vozac mora uzase nosit iz MIO potvrdu pas vidit koliko ce vozaca falit jer tada penzijoneri nece moci voziti

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.