U kampu kod Donjeg Vakufa borilačke vještine usavršava 120 pripadnika radikalnog islama

U selu Brezičani kod Donjeg Vakufa u BiH već godinama borilačke vještine s oružjem usavršava 80 do 120 pripadnika radikalnog islama

Nakon posljednjeg terorističkog čina u BiH kada je sljedbenik vehabija Enes Omeragić ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH.

Tragali smo za informacijama o tome što poduzimaju po pitanju sigurnosti, koliko sljedbenika vehabijsko-selefijskog pokreta označavaju kao potencijalne teroriste…Suočili su se s alarmantnim i šokantnim podacima nespojivim sa stoljećem u kojem živimo.

Naime, otkrili smo kako u BiH ima najmanje 35 vehabijskih komuna, u šest županija, evidentiranih i praćenih od organa sigurnosti.

Jedna od tih 35 je atipična. Služi kao kamp za obuku s oružjem na vojnom poligonu bivše JNA. Nalazi se u selu Brezičanima, a šef zajednice je instruktor Arif Čagalj.

U toj komuni, svojedobno srpskom selu, koje su nezaposleni selefije kompletno otkupili, već godinama svakodnevno uče borilačke vještine, s oružjem, usavršavaju od 80 do 120 pripadnika radikalnog islama.

vecernji.ba

1 komentar

  1. Sad je svinjokolja a vi pisete o ovim idiotim

    Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.