U Las Vegasu 59 ubijenih, 527 ranjenih

Joe Lombardo, šerif Las Vegasa, izjavio je da je u oružanom napadu u Las Vegasu poginulo 59 osoba i 527 ranjeno, javlja agencija Anadolija. Lombardo je novinarima kazao da je u tijeku istraga u vezi s brutalnim napadom.

Iz Američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) su naveli da napadač nije povezan s terorističkom organizacijom ISIS. Dodali su kako je dosadašnja istraga pokazala da napadač nije povezan s bilo kojom međunarodnom terorističkom organizacijom.

Iz FBI-ja su još naglasili da će istraga u vezi s ovim slučajem biti, kako su rekli, vrlo temeljita i opsežna. Američki predsjednik Donald Trump je, nakon oružanog napada u Las Vegasu, u kojem je poginulo 59 ljudi, izjavio da Amerikanci tuguju i da su u šoku. Naglasio je kako se svi Amerikanci mole za obitelji žrtava i dijele njihovu tugu.

Naoružani napadač Stephen Paddock (64) iz Nevade pucao je na okupljene na festivalu country glazbe kod hotela i kazina Mandalay Bay, u južnom dijelu centralnog bulevara u Las Vegasu i preko puta Međunarodnog aerodroma “McCarran”. Policija traga za ženom po imenu Marilou Danley, za koju se pretpostavlja da je azijskih korijena.

Tijekom dana izlazili su novi detalji oko napada. Paddock, koji je inače multimilijunaš, je bio u jednoj od soba spomenutog hotela na 32 katu, a policija je u sobi našla 16 različitih pušaka. Prema navodima policije i medija, pucnjava i potraga za počiniteljem su trajali 72 minute. Na koncertu je bilo oko 22 tisuće ljudi.

Policijski službenici su izvršili pretres njegove kuće gdje su pronašli još oružja, a kako mediji prenose u pretresu je pronađeno dodatnih 18 komada različitog vatrenog oružja, eksploziv, više stotina metaka i drugo. Prema Lombardovim riječima, policija će izvršiti pretres i Paddockove druge kuće u Renou

1 komentar

 1. Multimilijunaš. Pa koji je razlog da pobije tolike nevine ljude.
  Bolesno…
  Bolesna i država koja dozvoljava posjedovanje raznih ubojitih automatskih oružja.
  Što će nekom automatska puška, ako nije u nekoj policijskoj ili vojnoj akciji.
  Pa zar nije bio sumnjiv vlastima koje su znale da kupuje toliku količinu naoružanja, a i municije.
  Čovjek koji ima automatskog oružja i municije da opremi jednu elitnu omanju jedinicu, automatski
  je zreo za psihijatriju i liječenje, jer taj će kad tad napraviti neko zlo.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.