U Ljubuškom se otvara Dom za stare vrijedan 5 milijuna KM

Starački dom u Ljubuškom, čija je gradnja počela prije nepune četiri godine, napokon će biti otvoren. Prema obavijesti iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, svečanost otvaranja bit će upriličena danas u 12 sati.

Nakon presijecanja vrpce i službenog čina otvaranja, nazočnima će se obratiti federalni ministar rada i socijalne politike i zamjenik premijera Vlade Federacije Vesko Drljača, ravnatelj Doma Marijan Čuvalo i načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić. Adaptacija objekta Staračkog doma u prigradskom ljubuškom naselju Bučine započela je krajem 2011. godine. Prema riječima ravnatelja ovoga doma, odnosno Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite (kako se službeno zove ovaj objekt) Marijana Čuvala, objekt je ukupne površine 3682 četvorna metra te kapaciteta za prijem 100 korisnika o kojima će se brinuti 40 zaposlenika.

“Ovaj impozantni objekt, čija je adaptacija započeta krajem 2011., po svojim građevinskim i tehničkim karakteristikama, modernoj i suvremenoj opremi, predstavlja jedan od najsuvremenijih objekata ove namjene u regiji. O tome najbolje svjedoče vrijednost izvedenih radova od 4,666.321,66 KM te nabava medicinske opreme u iznosu od 290.000 KM”, kazao je Čuvalo. Dodaje kako se kvaliteta, veličina i struktura prostora namijenjenoga za obavljanje ove djelatnosti mogu usporediti s mnogo razvijenijim zemljama u okruženju.

Čuvalo ističe kako nova uprava ove ustanove ima ciljeve koje uspješno ispunjava.

“U protekla tri mjeseca od mog imenovanja, a nakon temeljite analize stanja u ovoj ustanovi, zacrtali smo nekoliko strateških ciljeva. Prvi je stabilizirati ustanovu u financijskom smislu te stvoriti pretpostavke za njezino normalno funkcioniranje. Drugi cilj je stvoriti radnu, pozitivnu klimu u ustanovi na relaciji ravnatelj – upravni – nadzorni odbor – ministarstvo. Treći cilj nam je što skoriji prijem korisnika ustanove. Prva dva cilja su ostvarena, a raspisivanjem natječaja za radna mjesta stvaramo preduvjet za treći cilj koji nam je najbitniji – prijem korisnika”, kazao je Čuvalo, dodavši kako očekuje da će natječaj za prijem djelatnika biti raspisan u idućih mjesec dana. “Očekujemo da će ustanova biti stavljena u punu funkciju u studenome, a već sada imamo određene broj potencijalnih štićenika”, zaključio je Čuvalo.

4 komentara

 1. Sta cu ja sa svojim?

  Like(0)Dislike(0)
 2. Neka se otvara nevenko je Dao dobre mirovine nemogu ni ljekove kupit a kamoli platit dom.valjda su ljudi zaradili u tkaonici.duhanjskoj itd

  Like(0)Dislike(0)
 3. Nabavite tute da barbaric moze Jos kakit Malo je dosad.supcina

  Like(0)Dislike(0)
 4. Zatvorijoooooo seeee.istrosijo se neven na dream Team babe mislijo da ce one u dom al one Jos dobro revu pa nisu za doma.ahaha.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.