U Metkoviću uhićeno 13 ilegalnih migranata: ušli su preko BiH pa krenuli autobusom za Split

U Metkoviću je u utorak navečer uhićeno 13 ilegalnih migranata, koji su izvan službenih graničnih prijelaza ušli u Hrvatsku iz susjedne BiH. Tako su se glasine da je u Metković stigao veći broj izbjeglica, a koje su se u utorak navečer pronijele po dolini Neretve, na svu sreću pokazale netočnim.

Prema informacijama PU dubrovačko-neretvanske, riječ je o državljanima Turske od kojih je njih devet maloljetno, a otkriveni su na redovnoj autobusnoj liniji za Split u Ulici Zrinskih i Frankopana.

Intervenirala je skupina policijskih službenika za zaštitu državne granice nakon čega su utvrdili da turski državljani posjeduju putne isprave, ali da su u nezakonitom boravku s obzirom na to da nemaju vize.

Policija istražuje način njihova prelaska granice, odnosno jesu li prešli u Hrvatsku samoinicijativno ili je netko organizirao njihovo prebacivanje.

Ilegalni migranti su smješteni u policijskoj postaji u Metkoviću gdje je u sklopu rekonstrukcije zgrade uređena soba za prihvat migranata te će u srijedu biti vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.

Slobodna Dalmacija 

2 komentara

  1. kakve su to drzave i granice kad tako migranti ulaze bez problema iz jedne zemlje u drugu!?
    sve vratiti u zemlju rodjenja i pomagati im u njihovim zemljama a ne ovako glumiti laznu humanost!

    Like(3)Dislike(1)
  2. Kao covicev hdz prica o opstojnosti hrvata i granicam herceg bosne a vise od pola proda je arapima i turcima

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.