U Mostaru sastanci o kontroli duhana

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo (ZZZ) Federacije BiH Davor Pehar razgovarat će danas u Mostaru s predstavnicima Progresivnog razvoja organizacija i individua (PROI), priopćeno je iz ZZZ-a FBiH.

U izaslanstvu će biti izvršna dopredsjednica Campaign For Tobacco-Free Kids (CTFK) Yolonda Richardson i direktor Euroazijskog programa u CTFK-a Joshua Abrams.

Istog dana, u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u Mostaru bit će održan sastanak izaslanstva s predstavnicima Ministarstva zdravstva HNŽ-a, Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a, Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije te sanitarnim inspektorima.

Cilj njihova posjeta je susret sa svim ključnim donositeljima odluka na polju kontrole duhana i prezentacija mogućnosti za zajednički rad u toj oblasti, imajući u vidu njihovo višegodišnje iskustvo i rad u preko dvadeset zemalja širom svijeta.

Udruga PROI implementira Inicijativu za kontrolu duhana koja je usmjerena na zagovaranje usklađivanja legislative FBiH s Okvirnom konvencijom o kontroli duhana Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i fokusira se na zaštitu stanovništva Bosne i Hercegovine od štetnog utjecaja upotrebe duhanskih proizvoda.

Ovu Inicijativu PROI implementira uz podršku različitih lokalnih i međunarodnih partnera, uključujući i Campaign For Tobacco-Free Kids (CTFK), navodi se u priopćenju.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.