U Njemačku će uskoro otići još 170 medicinara iz BiH

Na rujanski natječaj za posredovanje pri pronalaženju posla u Njemačkoj prijavilo se 200 zainteresiranih osoba medicinske struke, a 170 je zadovoljilo uvjete.

Džejna Hurtić, koordinator projekta “Triple win”, koji se provodi na osnovu sporazuma iz Njemačke i BiH o zapošljavanju, izjavila je za “Dnevni avaz”, da Savezna agencija Njemačke traži poslodavce, a BiH je zadužena za odabir kandidata.

“Sada slijede pripreme kandidata za odlazak u Njemačku. U drugoj polovici listopada počećt emo s besplatnim tečajevima njemačkog jezika, te stručnim seminarom. Tečajeve njemačkog jezika do stupnja B2 i troškove pripreme za nostrifikaciju diplome snose njemački poslodavci”, pojasnila je Hurtićeva.

Kroz ovaj projekat u okviru njemačke razvojne suradnje od 2011. do 2016. godine posao medicinske sestre ili tehničara u Njemačkoj pronašlo je oko 400 osoba iz BiH, a taj je broj u stalnom porastu, jer se proces posredovanja kontinuirano odvija.

Srna

2 komentara

 1. Bravo!!!
  Tajkuni i političari liječit će se o državnom trošku po Austriji i Njemačkoj,
  a mi sirotani ćemo plaćati zdravstveno da bi mogli financirat njihovo liječenje,
  a nas će liječiti travari kao nekada, Karajica, Sadiković i sl.
  Naravno, na liječenje će ih odvesti AUDI A8, o državnom trošku.

  Jadna li nam majka…

  Like(0)Dislike(0)
 2. E ovi svi sto su sve ove godine podrzavali lopove na vlasti i lopove u svim ostalim strukturama e sad dolazi sve na naplatu e sad ce svi da krepate a postoji bog pa da je i vrh igle

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.