U OŠ u Sovićima natjecanje u robotici u sklopu Sparkreators lige

U Osnovnoj školi fra Stipana Vrljića u Sovićima danas će se održati natjecanje u robotici u sklopu Sparkreators lige, a sudjelovat će osam ekipa s područja Zapadnohercegovačke županije koje će pokazati svoja znanja iz programiranja i robotike.

U SPARKreators ligi koju organizira Udruga Hello World (SPARK school) sudjeluju djeca osnovnoškolskog uzrasta u dvije dobne kategorije. Prva dobna kategorija je za natjecatelje od prvog do petog, a druga za natjecatelje od šestog do devetog razreda osnovne škole. Sudjelovanje u Ligi omogućeno je školskim ustanovama, klubovima mladih tehničara, obrazovnim udrugama ili drugim pravnim subjektima koji okupljaju i educiraju djecu za rad u robotici prema programu Lige.

Rangiranje prema rezultatima ostvarenim u kolima natjecanja vršiti će se pojedinačno za svakog natjecatelja/icu te za Sudionike u svakoj regiji gdje se održava natjecanje. Rezultati svih učenika/ učenica i svih Sudionika sa pojedinog kola prenose se na nacionalnu razinu i rangiraju.

Cilj ovog projekta je pomoći nastavnicima i školama da aktivno sudjeluju u uvođenju robotike, automatike i programiranja u nastavu.

Natjecanje će se održati u dvorani škole s početkom u 12 sati.

1 komentar

  1. Sovići najljepše mjesto u Hercegovini
    Najpametniji ljudi
    U svemu naj

    Like(3)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.