U Parku prirode Blidinje niče 15-metarski križ

Na inicijativu Ekološko-turističke udruge “Blidinje” započet je projekt izgradnje velikog križa na uzvisini iznad Parka prirode Blidinje, zvanoj Borova Glava.

Projekt se provodi uz podršku općina Posušje i Tomislavgrad, Hrvatskog planinarskog društva “Pločno” Posušje, Udruge “Visit-Blidinje” i Franjevačke kuće molitve “Masna luka”, kazao je Feni predsjednik Planinarskog društva “Orlova stina” Ante Vukadin.

Prema idejnom projektu, veličina križa, koji bi bio izrađen od betona s osvjetljenjem, iznosila bi 15 metara.

Sredstva za prvu fazu izgradnje su osigurana, kazao je Vukadnin koji je pozvao sve zainteresirane da financijski pomognu u idućim fazama izgradnje velikog križa iznad Blidinjskog jezera, koji će dominirati cijelim ovim prostorom smještenim između velebnih planina Čvrsnice i Vrana.

Križ će biti postavljen u čast sv. Bernarda, zaštitnika planinara, a plan je i izgradnja male kapelice nedaleko od križa.

9 komentara

 1. Jos malo i di god pogledas bit ce kriz a ne znas covika koji barem tri puta dnevno ne napravi smrtni grijeh… Tuga i jad

  Like(5)Dislike(2)
 2. Kako vas nije strah boga bando!!! Daleko ste vi od Isusovih uvjerenja!!! Svakim krizom jedan korak dalje!!!

  Like(5)Dislike(3)
 3. Križeve diže i to forsiraju lokalni političari i misle da tako mogu oprati grijehe. Ne mogu sigurno, ali mogu narodu i pravim vjernicima mazati oči i dalje nas krasti. Banda korumpirana lopovska.

  Like(5)Dislike(3)
 4. Neka krizeva di god ima naseg svita. Kakve veze ima ko postavlja kriz. Niko vam ne pita ni kilo cementa pa opet nevalja. A oce li dizuc kriz neko oprat svoje grijehe,glupo pitanje…

  Like(2)Dislike(2)
 5. Tako je podignut kriz i na brdu iznad Drinovaca pa je opcina godisnje izdvajala 24.000 KM za odrzavanje kriza…
  Narod je ovca, šišaj ovcu!

  Like(3)Dislike(1)
 6. Za.
  Ti lažeš. Općina nije izdvojila nikad ni jedne marke niti za izgradnju a niti za održavanje.

  Like(0)Dislike(2)
 7. Za Ja
  Ti nisi Ti! Ti si opcinski crv!
  A opcina je davala 24.000 KM za odrzavanje kriza.
  Sve je evidentirano u papirima u opcini. I to se zna!

  Like(3)Dislike(0)
 8. Za.
  Tebe ću tužiti za iznošenje neistina. Vidjeti ćemo tko je u pravu . U ponedjeljak podnosim tužbu zbog iznošenja neistina na portalu protiv nepoznate osobe. Naći će tko je priko I.P. adrese. Ukoliko budeš u pravu ja ću ti se javno ispričati putem tiska i oglasa . Ukoliko ne budeš od suda ću tražiti da se ti javno ispričaš putem medija i da napišeš da si lagao.

  Like(1)Dislike(1)
 9. Nisam protiv križeva ali mi se čini da križeve podiže kako ko padne na granici ili nekom punktu ali ga ne podiže ispred svoje kuće

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.