U petak štrajk upozorenja u svim osnovnim školama u ŽZH

U petak, 15. svibnja 2015. godine, prvi školski sat, u svim osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj održat će se štrajk upozorenja.

Razlozi za štrajk:

1. Ponižavajući i ignorirajući odnos Vlade prema djelatnicima uposlenim u osnovnim školama i prema obrazovanju uopće, nepoštivanje važećeg Kolektivnog ugovora i izbjegavanje nastavka pregovora.

2. Podrška kolegama u Osnovnoj školi Ivana mažuranića Posušje u njihovim višegodišnjim nastojanjima da svoj posao obavljaju u uvjetima dostojnim čovjeka te da ne budu izloženi maltretiranju, ponižavanju i mobingu na svojem radnom mjestu.

Štrajk upozorenja je ujedno i zahtjev za hitan sastanak s Vladom!

Nezavisni sindikat uposlenih u osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj
Predsjednica Sindikata
Vesna Ćorluka

22 komentara

 1. Kako vas nije stid strajkati, ljudi rade ili uopće ne rade , a VI imate uredne pristojne place. I još se žalite, VI od bijesa neznatne sta bi , Spustite se na zemlju i medju ljude sa kojima zivite, da radite za placu od 500-600 km, po 8-10 sati stalno bi bili na ulici i štrajk ali …. Pozzz

  Like(5)Dislike(9)
 2. Ovo je Bože sačuvaj više s našom prosvjetom!
  Ja pozivam sve nas roditelje da kad ovi počnu štrajkati da mi dođemo s djecom u školu, dosta je više ovog odnosa i ovakve drskosti!”

  Like(1)Dislike(6)
 3. plaća 1100 KM, 4-6 sati rada dnevno, to nema nigdi, a onda oni štrajkaju…. triba vam svima dat otkaz i zaposlit one koji bi htjeli radit i za manje od toga vaš posao!

  Like(7)Dislike(9)
 4. ma ja. najbolje je da raspustimo škole, koji će nam k…

  samo dovodimo djecu u zabludu da škola nešto znači…

  najbolja škola je politička akademija adz, odma imaš posa…

  Like(8)Dislike(3)
 5. DOSTA VIŠE ŠTRAJKA, I UČITELJA IZA KOJIH ZA SVAKI PREDMET TRIBA SVAKI DAN 5 SATI INSTRUKCIJA!

  Like(9)Dislike(7)
 6. Ukinimo škole! kome danas treba škola kad je jeftinije i brže kupiti diplomu za koje god hoćeš mjesto, samo plati. Što će nam učitelji i profesori kad je svatko sve u u životu naučio kod kuće ili na instrukcijama. Nego , zanima me tko daje tako dobre instrukcije da se može i bez škole. Nek nam djecu školuju i odgajaju televizori, tableti, laptopi, kladionice i ulica dok im mame i tate rintaju 10 sati na dan za siću i još su time zadovoljni. A učitelje treba u kavez i dobro im začepiti usta da nebi kojim slučajem kome otvorili oči i uši da vidi kakav je svijet u kojem se živi. UKINIMO ŠKOLE! NE TREBAJU NAM PROFESORI!LAKŠE JE KAD SI TUP, GLUP, SLIJEP I GLUH! Još ako tako odgajaš svoje potomke, smiješi vamsve se lijepa i svijetla budućnost, sve svjetlija kako vrijeme bude prolazilo. Dajte nam pjevača, plesača, sapunica i manekena! Samo i za ta zanimanja ipak treba završiti bar osnovnu školu. Netko treba naučiti djecu bar čitati, pisati i računati do 100. Tko će preuzeti taj teški zadatak dok mame i tate rintaju 10 do 12 sati na dan za minimalac, a djeca su im na uluci?

  Like(12)Dislike(1)
 7. HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!! Profešuri pokazuju tko vam kožu dere za svoj račun, i tko vam košuljicu premalu kroji, a mudraci raspalili po krivoj meti! HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!

  Like(6)Dislike(1)
 8. Odvedimo djecu Ćosiću, Mikulićki i ministru financija nek ih oni odgoje i obrazuju po svom sustavu. Neće im trebati više od jednog polugodišta za cijelo školovanje.

  Like(5)Dislike(1)
 9. Kome u životu ne treba škole ni učitelja, kad-tad zatrebaju dobre instrukcije. Samo ih treba dobro platiti.

  Like(5)Dislike(0)
 10. momu malomu ne triba ni škole ni istrukcija. kupće tajo i diplomu i mercedesa, a oni što su gubili vrime na vakultetin će u moga maloga radit šesnest uri nadan za 500 marki i moraju bit zadovoljni. za zdrasveno i penzijsko NE SMIDU PITAT! DAŠTA!

  Like(4)Dislike(0)
 11. KOME JE DOBRO U MRAKU NE TREBA PROSVJETE NI PROSVJETLJENJA. JAO NAMA AKO NAM JE BOLJE U MRAKU NEGO NA SVJETLU.

  Like(4)Dislike(0)
 12. Prosvjetari viču da car ima gole guzice, a raja se divi njegovom divnom novom ruhu. Začepite im usta da se ne vidi tko je slijep, a tko gol.

  Like(5)Dislike(0)
 13. uposlenica na minimalcu

  Koliko bi platili roditelji za čuvanje njihove djece dok su na poslu? A da usput još nešto i nauče? Pomnožite to sa barem 20. Tolika bi trebala biti plaća svakom učitelju.

  Like(3)Dislike(2)
 14. Oni koji to bolje znaju sami nego učitelji, neka obrazuju i odgoje svoju djecu kod kuće i ne treba im onda škole ni učitelja. Nek se ukine obrazovanje ako je potrebno samo maloj glupoj manjini.

  Like(2)Dislike(0)
 15. Ma dajte dosta štrajka, nijedna Vlada nije za sebe tu, stalno vam daju, ali vama nikad dosta

  Like(1)Dislike(3)
 16. Zar se Mažuranić piše malim slovom? Ministrica do jucer radila u osnovnoj školi, Lucija dosla na njeno mjesto, kako?? Da nije možda po sposobnosti ili možda zahvaljujući prezimenu????

  Like(1)Dislike(0)
 17. Ukinimo naše škole jer nam obrazovanje i znanje ne trebaju! AFRIKA JE SHVATILA VITALNO ZNAČENJE ŠKOLE ZA PREŽIVLJAVANJE I NAPREDAK CJELOKUPNOG DRUŠTVA, SPONZORIRAJMO ŠKOLE U AFRICI!!!!

  Like(2)Dislike(0)
 18. Potrebno je podijeliti otkaze protagonistima ovoga štrajka. U ZZH ima preko 10.000 nezaposlenih svih struka i smjerova a vi strajkate. Vi ste sramota ovoga društva umjesto da ste slika i prilika. Plaće su vam preko 1.000 KM sa toplim i prijevozom imate blizu 1.500 KM ne radite subote i nedjelje, cijelo ljeto, sve moguće praznike, a radni dan vam je par sati. Sramota!

  Like(3)Dislike(3)
 19. Meni lipo nije me pitalo Biologiju

  Like(1)Dislike(0)
 20. Sami ste sebe najbolje opisali riječima užas i sramota. Užas i sramota da na takav način razmišlja netko tko očekuje da mu učitelj i obrazuje i odgaja dijete, i još k tome piše laži.

  Like(1)Dislike(1)
 21. Profesorima i nastavnicima treba biti bar duplo povećana plaća. Jer intelektuakni rad se ne može uspoređivati sa manuelnom rabotom ovih nepismenjakovića po portalima. Oni neka oru, kopaju, tegle i vuku. Kada nisu bili sposobni učiti i naučiti.
  Pa nije bezvezna ona narodna izreka: – “Ori vole, kad nemaš škole!” A za to oranje se plaća sića jer ni oranje nije vrijedno kao ni orači.

  Stoga, volovi, ne zagađujte stranicu ovog portala, ali ni naš okoliš!

  Like(4)Dislike(2)
 22. @Zore Zlatkina upravo vašim pisanjem pokazujete koliko vrijedite i da je prosvjeta srozana s takvim kadrom. Omalovazavate fizičke radnike a da imalo znate znali bi ste da su ti poslovi jako dobro plaćeni u razvijenim zemljama a ne predmet podcjenjivanja i podrugivanja kako vi cinite. Mržnja iz vašeg komentara definitivno daje do znanja da ce se morati pronaći drugi načini rjesavanja, smatram da je potrebno rigoroznije reagirati te posezati cak i za otkazima te zamijeniti s mladjim skolovanim kadrom koji bi bili presretni da imaju uvjete na poslu kakve vi imate.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.