U petak u Grudama predstavljanje knjige o hajdučkoj legendi Andriji Šimiću

U petak 7. listopada 2016. godine u 19 sati, u kinodvorani u Grudama upriličit će se predstavljanje knjige Hajdučka legenda Andrija Šimić, autora Mije Milasa i predstavljanje romana Andrijica Šimić, autora Ante Brčića.

U programu predstavljanja sudjeluju: Mladen Vuković, Jozo Marić, Ivan Šimić, Mijo Milas i Ante Brčić, a u glazbenom dijelu programa nastupit će guslar Željko Šimić.

andrijica-simic

 

Ovogodišnja kulturna manifestacija Kulturna jesen i XI. Dani Matice hrvatske Grude počela je u petak 30. rujna predstavljanjem knjige „Sjeme riječi Božje“, a završit će tradicionalnim Božićnim koncertom koji će se održati 18.12.2016. godine u Drinovcima.

Matica hrvatska – Ogranak Grude poziva vas da svojim dolaskom uveličate ovu kulturnu manifestaciju.

grude-online.info

4 komentara

 1. Kladim se da neće bit više od trideset nazočnih. Da je riječ o Robinu Hoodu, Spartaku ili Williamu Tellu bilo bi jer oni su svjetski junaci a nama su Andrica Šimić, Rafael Boban, Zvonko Bušić – Taik … naši obični razbojnici, teroristi, fašisti,.. koje bi trebalo zaboravit i kojih bi se trebali sramiti. I taj stav nažalost isto dijele i provode; i pratri, i političari, i profesori, i studenti, i mediji, i … (uz pojedinačne iznimke). Da to smo mi – i možda nam i zato jeste ovako. !!!

  Like(5)Dislike(1)
 2. Divno sto se njeguje i cuva tradicija koja treba utjecati na mladez Gruda. Osobno mislim da lik Andrijice Simic moze biti uzor hrabrosti,odvaznosti i morala mladim ljudima.
  Bravo

  Like(3)Dislike(0)
 3. Sve je to super i hvala dragom Bogu što se toga čovjeka neko konačno sjetio, ali zašto petak večer pa i ako je netko od mlađarije mislio doć sad neće.

  Like(1)Dislike(0)
 4. Poštovani,
  u PROSVJETI, LISTU ZA ZABAVU, ZNANOST I UMJETNOSDT, god x. godine 1902. broj 6. str. 195. našao sam fotografiju s nešto teksta DALMATINSKI JUNAK ANDRIJICA ŠIMIĆ.
  Možda vas, ovom prigodom, zanima?
  Srdačno, Mate Sušac!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.