U Posušju otvoren logistički centar za male i srednje poduzetnike i obrtnike

Logistički centar za male i srednje poduzetnike i obrtnike u općini Posušje u poslovnoj zoni Osrdak otvorili su danas s početkom 11 sati općinski načelnik Branko Bago i tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Jozo Bejić.

Općinski načelnik Branko Bago kazao je kako je današnji događaj jedan od koraka u nizu koje Općina poduzima kako bi pomogli domaćem gospodarstvu.

– „Imali smo već interesa i upita za prostor u ovom centru. Tim povodom danas je raspisan i Javni natječaj za korištenje ovog prostora. Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, čuli smo danas, pomoći će svim zainteresiranima s financijskom injekcijom za osnutak tvrtke, a općina Posušje će ovim prostorima i savjetima pomoći ljudima da startaju“, kazao je Bago.

Tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Jozo Bejić je kazao da ministarstvo raznim politikama i poticajima pomaže start up tvrtke i slične projekte. „Nastojimo financirati ovakve poduzetničke infrastrukturne projekte kako bi potakli male i srednje poduzetnike i obrtnike da se druže i povezuju u ovakvim objektima, da rastu i stasaju u veća poduzeća,“, kazao je Bejić.

Mali poduzetnici i obrtnici već od danas imaju priliku prijaviti se na natječaj koji se nalazi na službenim stranicama općine Posušje za privremeno korištenje prostora Logističkog centra.

Ivan Milićević iz Odjela za razvoj Općine Posušje je kazao kako je ova institucija odlučila kreirati instrument podrške novom zapošljavanju kroz otvaranje novih proizvodnih poduzeća i obrta kao najboljeg oblika zapošljavanja koji dugoročno ima priliku opstati kako u Posušju tako i u Hercegovini.

Općina Posušje nastoji poticati razvoj malog i srednjeg proizvodnog i uslužnog poduzetništva s ciljem stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta i stvaranja nove dodane vrijednosti kako bi se potaknuo veći rast lokalnog gospodarstva. Ovaj projekt realiziran je zahvaljujući inicijativi općine Posušje prema Federalnog ministarstva poduzetništva, razvoja i obrta, Švicarskoj Vladi i UNDP-u BiH s kojima je općina Posušje zajednički financirala izgradnju ovog objekta.

2 komentara

 1. dzudzan satiricni

  Nu budala nekakav podzetnicki centar prave u poslovnoj zoni. Ma ne ide to u poslovnu zonu vec triba deponiju tu posadit. Ovi Posusani bas ne znaju nista oko biznisa.

  Like(0)Dislike(1)
 2. PODUZETNIK,ŠTA JE TO??

  DOKLE ĆEMO ROBOVATI KLASNO-KASTINSKIM MITOVIMA ,ŠTA JETO=PODUZETNIK=???

  A PRAVO I SUŠTINSKO ZNAČENJE TOGA SATANSKOG NAZIVA JE =ODUZETNIK=,KLASNO KASTINSKOG KARAKTERA ,KOJI SE UVRIJEŽIO U DUH NAJAMNOG RADNIKA, JER SU MU DRUŠTVENO PROIZVODNI ODNOSI I STUPANJ RAZVIJENOSTI PROIZVODNIH SNAGA TO UVJETOVALI I NAMETNULI.ALI DANAS ,KADA SMO SVJESNI SEBEI SVIJETA U KOJEM ŽIVIMO I STUPNJA RAZVIJENOSTI PRIOZVODNIH SNAGA S’KOJIMA RASPOLAŽEMO,NAZIV PODUZETNIK JE ,NE SAMO ANAKRONIZAM VEĆ SUŠTNSKO SVOJSTVO KLASNO –EKSPLOATATORSKOG TERORIZIRANJA ,ŠTO SE OPET MORA NAZVATI ANAKRONIZMOM VLADAJUĆE DRUŠTVENE I INDIVIDUALNE SVIJESTI KOJA SE IPAK MIJENJA I KOJA ĆE,KAKO TO KAŽE HEGEL, U SVOJSTVU OPĆE-NARODNOG DUHA , ZASIČEN OVAKVIH KLERIKALNO-KASTINSKO-ROBOVSKIH ODNOSA I AMKUMULIRANIM PROTURTIJEČNOSTIMA EKPLODIRATI KAO VULKAN IZ ZEMLJINE KORE I KRENUTI BRZINOM OD SEAM MILJA MIJENJAJUĆI SVIJET I ODNOSE I NJEMU.
  PA SUŠTINA NAZIVA PODUZETNIK, NI SA KOJEG STANOVIŠTA NIJE PRIMJEREN SVRSI SVOGA NAZIVA ,JER DRUŠTVENO-SPOZNAJNA ZNANOST , NI HISTORIJSKI MATERIJALIZAM, NI FLILOZOFSKO-DIJALEKTIČKI MATERIJALIZAM NE POZNAJE LJUDSKO BIĆE KOJE JE SPOSOBNO SAMOSVOJNO DJELOVATI I STVARATI.MODERNA FILOZOFSKA ZNANOST POLAZI OD OSNOVNE TOČKE SPOZNAJE =JA = I =TI=. I DA SVAKA LJUDSKA DJELATNOST POČIVA NA KOLKETIVNOM STVARALAŠTVU, A NE NA POJEDNICU KOJI SE U KLASNOM DRUŠTVU GLORIFICIRA KAO =PODUZETN IK= .PREMA .TOME ,ON NE MOŽE BITI NI ONAJ KOJI POKREĆE NI ONAJ KOJI STVARA KAO POJEDINAC. PA SE TREBA ZAPITATI ,TKO TE MITOVE JOŠ UVEK,DANAS U DRGOJ DEKADI 21-VOG STOLJEĆA NAMEĆ I GLORIFICIRA ,A ZA- NEMARUJE LJUDSKU BIT A ONA JE DRUŠTVENA ZAJEDNICA
  nema oznaka plus jedan

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.