U Rakitnu se otvara novi pogon za preradu svježeg mesa (FOTO)

Mesna industrija Rakitno započet će s radom u novom proizvodnom pogonu za preradu i pakiranje svježeg mesa u drugoj polovici travnja 2017. godine. Novi objekti su površine 4.500 metara četvornih, a u njima će biti smještena suvremena klaonica iz koje će svježe zaklani bikovi ići u pogon za rezanje i pakiranje svježeg mesa za domaće i inozemno tržište. Sva oprema, kao i tehnologija prerade, koja je instalirana u nove proizvodne pogone, je vrhunska i najnovije generacije iz područja mesno-prerađivačke industrije, koja će omogućiti da se iz ovih pogona svakodnevno plasira na tržište i do 50 tona svježe zapakiranog mesa.

Cilj izgradnje novih proizvodnih pogona je proizvesti što svježije i potpuno zdravstveno ispravno svježe meso i plasirati ga na tržište, poruka je iz Mesne industrije Rakitno.

Veliku većinu, od projektiranja i nadzora, do građevinskih i instalaterskih radova na ovim objektima, kao i na uređenju okoliša, uradile su posuške tvrtke članice Udruge gospodarstvenika. Ovakav način rada je za svaku pohvalu i ujedno pozitivan primjer dobre poslovne suradnje posuških gospodarstvenika.

Mesna industrija Rakitno djeluje u sklopu poslovnog sustava Šišović, koji je u vlasništvu i kojim upravlja obitelj Ante Pavkovića–Šišovića.

Biti uspješan i konkurentan na tržištu, imati vrhunski i prepoznatljiv proizvod, stalno ulagati u novu, najsuvremeniju opremu, pratiti nove tehnologije i iste primjenjivati u proizvodnji stočne hrane, mlijeka, mesa i mesnih prerađevina te stvarati povoljnije i humanije uvijete za rad zaposlenika, temeljna su pravila poslovanja tvrtki u vlasništvu obitelji Ante Pavkovića–Šišovića, prenosi Udruga gospodarstvenika Posušje.

8 komentara

 1. Bravo za Rakitno 🙂

  Like(5)Dislike(1)
 2. Svaka cast ljudi ta nece se otvorit nista u grudama.

  Like(3)Dislike(1)
 3. Svaka čast Ante tebi i tvojim sinovima.sve vas poznajem i još jednom bravo samo naprijed

  Like(4)Dislike(2)
 4. Jeli to ono uđe kobasica a iziđe bik. Pa di su tolki bikovi za tu kolicinu mesa sve sto ima u Rakitnu taman dosta za jedan dan

  Like(0)Dislike(1)
 5. Vece je bilo Lijanovica

  Like(0)Dislike(0)
 6. Puno puno je vece uživo

  Like(0)Dislike(0)
 7. Komentator Zekan . Uvik ces bitj zekan kad nista ne razumis a komentiras

  Like(0)Dislike(0)
 8. Zekane to je samo tvoj stari uspijo
  Ubacijo kobasicu izasa telac

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.