U rujnu MUP ŽZH provodi akciju ”Djeca sigurna u prometu”

Povodom početka nove školske godine Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke održat će akciju preventivnog karaktera pod nazivom ”Djeca sigurna u prometu” u razdoblju od 7. do 25. rujna.

Primarna ciljna skupina ove akcije su djeca kao sudionici u prometu, a sekundarna ciljna skupina su vozači motornih vozila. Primarni cilj navedene akcije jeste zaštita djece kao sudionika u prometu.

U tom smislu policijski službenici će, u dogovoru s ravnateljima osnovnih škola, održati predavanja učenicima prvih razreda osnovnih škola na temu ”Kako sigurno doći od kuće do škole”.

Također, tijekom akcije ”Djeca sigurna u prometu” policijske ophodnje pojačano će kontrolirati promet u blizini osnovnih škola, kao i na onim dionicama cesta na kojima se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta, te će kontrolirati, upozoravati ili sankcionirati vozače koji kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost djece i ostalih sudionika u prometu.

Uz to, policija će kontrolirati, upozoravati ili sankcionirati vozače vozila javnog prijevoza koji prilikom prijevoza djece ne koriste adekvatna stajališta za ulaz i izlaz putnika, navodi se u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

1 komentar

  1. De bogati sta provode ti klauni samo piju jedu i kockaju cijeli dan, tu i tamo se provozaju koji dir kroz carsiju i to je to… pod hitno potjerati barem polovicu tih parazita, njihov posao bi trojica mogla radit a ima ih 30 fuuuj

    Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.