U Širokom Brijegu održano druženje osoba s invaliditetom iz Zapadnohercegovačke županije

U poznatom širokobriješkom restoranu ‘Kod Čolića’ sinoć je vladalo izuzetno i veselo raspoloženje, onakvo kakvo uvijek vlada kad su oni u pitanju. Udruga osoba s invaliditetom ŽZH organizirala je „XI druženje osoba s invaliditetom ŽZH“ za sve svoje članove i prijatelje ali i dobročinitelje koji su uvijek spremni pomoći ovoj vrlo važnoj skupini naših dragih i milih koji su hendikepirani u svojem tijelu ali u duhu ravnopravni pa i više od toga sa svima onima koji nemaju tjelesne nedostatke.

Također, ove godine u sklopu obilježavanja 03.prosinca odnosno Međunarodnog dana osoba s invaliditetom članovi udruge održali su jednu pravu modnu reviju osoba s invaliditetom –’Moje drugo ja’ što je posebno razgalilo srca prisutnih u ovom lijepom restoranu. Sudionici ove revije su bila djeca ali i odrasli s psiho-fizičkim smetnjama.

-Cilj ovog programa i našeg okupljanja je senzibiliranje javnosti, skretanje pozornosti na rečene probleme te poticanje promišljanja koja će između ostalog ustvrditi vidimo li doista sebe i druge, jesmo li zapazili nečiju vrijednost ili nedostatke te kakve su oči kroz koje gledamo svijet. S gledišta djece ovo je prilika za predstavljanje vlastitih kvaliteta, interesa i ambicija obzirom na činjenicu da smo svi, unatoč različitostima, podjednako željni ostvarivanja svojih želja- rekla je Zora Mikulić predsjednica ove udruge.

Za dobar štimung i dobru glazbu pobrinuli su se Ivica Bago, Zdena Damjanović i grupa Odiseja. Pokrovitelj večeri bio je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević a u crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu slavljena je sveta misa za sve invalide i ljude s raznim poteškoćama iz Županije zapadnohercegovačke.
Nekoliko fotografija koje možete pogledati u nizu fotografirao je za čitatelje ABCportala fotoreporter Ivan RAMIĆ.

abcportal.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.