FOTO: U Širokom Brijegu počeo 4. Seminar folklora Hrvata u BiH

U četvrtak ujutro je u Širokom Brijegu, u hotelu Đulić, počeo 4. Seminar folklora Hrvata u BiH, pod visokim pokroviteljstvom Dragana Čovića, člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Na ovogodišnjem seminaru sudjeluje 58 polaznika iz BiH, Hrvatske, Njemačke i Švicarske.

Svim polaznicima i gostima s nekoliko prigodnih riječi obratili su se Igor Planinić, savjetnik u Uredu člana predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, prof. dr. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru, prof. Miroslav Šilić stručni voditelj Seminara, i Vedran Vidovići predsjednik OO Seminara folklora Hrvata u BiH i UHAKUD u BiH.

”Nakon tri uspješno organizirana seminara entuzijazam nas nije napustio, organizirali smo i četvrti Seminar na što smo svi ponosni. Ovim projektom želja nam je probuditi ljubav prema našoj tradicijskoj baštini, obrazovati mlade ljude koji će u svojim lokalnim sredinama očuvati tradicijsku nematerijalnu baštinu, te osigurati svijetlu budućnosti našoj nematerijalnoj baštini, koja je bila i mora biti stožer očuvanja Hrvatskog identiteta u Bosni i Hercegovini,” kazali su iz OO Seminara folklora Hrvata u BiH.

Kroz narednih par dana polaznici će učiti o pjesmama, plesovima, nošnjama i običajima Hrvata Sjeverne Hercegovine, Završja i Kupresa. Osim plesnog dijela, organizirano je učenje i sviranje na tradicijskim glazbalima kao i na tamburama.

Seminar će službeno završiti u nedjelju 19. srpnja svečanom završnom priredbom uz bogat kulturno – zabavni program.

Ovim putem sve Vas pozivamo da dođete u nedjelju u hotel Đulić u Široki Brijeg, na svečanu završnu priredbu polaznika 4. Seminara folklora Hrvata u BiH s početkom u 20 sati.

folklor_seminar_1 folklor_seminar_2 folklor_seminar_3 folklor_seminar_4 folklor_seminar_5 folklor_seminar_6 folklor_seminar_7 folklor_seminar_8 folklor_seminar_9

(Grude-Online.info)

1 komentar

  1. svaka čast nek se čuva tradicija

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.