U Širokom Brijegu privedeni Sirijac, Kurd i dvojica Turaka

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH-a, Policijske uprave Široki Brijeg, u subotu su u rutinskoj kontroli zaustavili taksi koji se kretao iz smjera Mostara, a u kojem su se, uz vozača, nalazila četiri strana državljana.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, sve četiri osobe bile su muškarci u dobi od 28 do 45 godina. Budući da je rutinskom kontrolom utvrđeno kako osobe nemaju validne dokumente, pristupilo se daljnjoj proceduri. Naime, radi utvrđivanja identiteta osobe su privedene u Policijsku postaju u Širokom Brijegu te su vrlo brzo predane Službi za strance koja je dalje postupila s njima.

Prema neslužbenim informacijama, jedna od privedenih osoba je bio državljanin Sirije, jedan je bio Kurd, dok su ostala dva najvjerojatnije turski državljani. Policijskim službenicima ŽZH-a komunikacija s njima je bila otežana s obzirom na to da je samo jedan od njih govorio engleski jezik. Motivi njihova dolaska u Široki Brijeg ostali su nepoznati te je pretpostavka kako su tu bili samo u prolazu. Naime, krajnji cilj je najvjerojatnije bio prelazak granice s Republikom Hrvatskom.

“Taksist ih je vjerojatno trebao dovesti do blizine granice i tu ih ostaviti kako bi pješice prešli državnu granicu”, navodi izvor Večernjega lista.

7 komentara

 1. Kuju plan za teroristički napad

  Like(3)Dislike(0)
 2. Eto koliko je i kurdima zanimljiva ova drzava kad su samo u tranzitu 😀 a nas uvjeravaju nek vas di cete u Njemacku vrli nasi politicari.

  Like(3)Dislike(0)
 3. Pitajte ih oceli radit jos ako su vozaci a licencu mogu dobit u S Brijegu Nikad nije kasno

  Like(1)Dislike(0)
 4. Ma to su pocele mačkare kakvi kurdi i bakrači.

  Like(0)Dislike(0)
 5. Javili se na oglas za zaposljavanje onda kad su vidjeli uvjete i placu poceli su plakati i iz dzepova vaditi posljednje novce i davati okupljenim uz rjeci isprike ,navodno je jedan dozivio sok vidjevsi cjene u prodavaonicama pokusat ce ponovo preko granice al ovaj put preko dubrovnika jer ipak je to turisticka destinacija

  Like(1)Dislike(0)
 6. Mozda su posli u Namex.

  Like(0)Dislike(0)
 7. Nije mene stra arapa vec nasi lopova

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.