U SKB Mostar preminulo deset beba, za smrt nekih kriva bakterija!

Od desetero djece, troje je umrlo ovog mjeseca i u svih je nađena ova bakterija. U četiri slučaja od početka godine nađena je bakterija, ali nije bila jedan od najvažnijih razloga smrti te djece, jer su im bila pridružena ostala patološka stanja, pa mi nismo pridali značaj da je Klebsiella Pneumoniae glavni okidač i začetnik smrtnog ishoda.

Rečeno je to na press-konferenciji u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar povodom smrti novorođenčadi, prouzrokovanoj bakterijom Klebsiella Pneumoniae.

Od početka 2015. umrlo je desetero djece od 91 djeteta koliko ih se liječilo. Kod sedmero je nađena bakterija, s tim da je u tri slučaja to glavni uzrok smrtnosti iako ne jedini.

U četiri slučaja prethodnih mjeseci nađena je bakterija, ali nije bila jedini uzročnik, rekli su liječnici SKB Mostar.

(Bljesak.info)

2 komentara

  1. o čemu ti ženska glavo pričaš i na koji način, dali bi ovako govorila da su u pitanji bili životi tvoje djece ili unuka ….
    Mostarska bolnica je leglo nerada, korupcije , nepotizma i nestručnog kadra- sve to je prvi uzročnik mnogih smrtnih ishoda u mostarskoj bolnici

    Like(7)Dislike(0)
  2. Deset beba umrijeti u pola godime! Puno je na razini države, a kamoli u jednoj bolnici. Pospite se pepelom. Ne može za to biti nikakav opravdan razlo. No, hvala Bogu, vi ste ga našli. Bože sačuvaj.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.