U središtu Imotskog letjeli stolovi, stolice… Bilo je krvi, vike, dernjave, zapomaganja

Strpljenje ali i živci Imoćana koji žive u samom srcu grada, na Šetalištu Stjepana Radića, pred izmakom su. Trpjelo se godinama, podnosilo, zataškavalo, ali više se ne može. Jednostavno, izgubit će netko život, pa će onda biti za sve kasno. Za materijalnu štetu više nitko i ne pita.

Ovakav dramatičan uvod i ne može biti dramatičniji od onoga što se skoro svaki vikend, a poglavito u noći s petka na subotu i sa subote na nedjelju događa u toj ulici. I to u ne bilo koje vrijeme, već isključivo u ranu zoru. Zašto? Zato što su vijećnici Gradskog vijeća dopustili da neki ugostiteljski objekti rade do šest sati ujutro (!).

Zamislite, u Imotskom, gdje tijekom dana u toj ulici ne prođe ni pedesetak prolaznika, grad koji tek malo živne u tri ljetna mjeseca, radi noćni klub. I dakako, dok ti isti koji su dali dozvole u mirnoći svojih domova većinom na periferiji grada drijemaju, dotle njihovi sumještani pale svjetla u svojim sobama, piju apaurine, dobivaju stresove i zovu policiju.

A, zbog čega? Pa nema vikenda kada baš, kao što je bilo sada sa subote na nedjelju u ranu zoru nakon izlaska vidljivo alkoholiziranih, pretežno mladih, ne izbije tučnjava. I to ne kakva, već do krvi i opasna po život. Prva ovoga vikenda u četiri i pol sata izjutra nešto manjeg intenziteta, onako s par šaka u glavu i nešto prevrnutog inventara okolnih ugostiteljskih objekata.

To je, izgleda, bilo zagrijavanje, da bi u 6.15 (!), a nakon izlaska iz noćnog kluba, izbila žestoka tučnjava. Letjeli su stolovi, stolice… u jednom trenutku bila su ugrožena i ulazna vrata Policijske postaje Imotski, ureda za upravne poslove. (Neka se pregledaju nadzorne kamere).

Bilo je krvi, vike, dernjave, zapomaganja, nije se znalo tko se s kim tuče.

Nakon desetak minuta stigao je kombi s policijom i onda se sve smirilo. Većina sudionika razbježala se po okolnim ulicama.

E, da se ne zaboravi, još malo uvertire ovoj “normalnoj” noći za stanovnike središnjeg dijela grada. Oko tri sata dobro napaljeni motociklist “čistio” je na svome motorkotaču auspuh, pa je grmjelo kao da pucaju gromovi sve u šesnaest.

Znači, razlog ovakvom divljanju koji u svojim statistikama ima toliko materijalne štete da bi se moglo pozavidjeti (razbijeni automobili, kante za smeće, inventari ugostiteljskih objekata, da o metalnim olucima za odvod vode i ne govorimo, izlozima, staklima obližnjih kuća, polomljenim stablima) isključivo leži u cijelonoćnom radu ugostiteljskih objekata, ali moramo to istaknuti i neredovitoj policijskoj ophodnji.
Istina, policija, čija je postaja udaljena stotinjak metara, brzo dođe kada je se pozove, ali izostaje njihova nazočnost u kritične sate od tri pa do šest sati ujutro, koja bi igurno mnogo toga spriječila.

Nažalost, i nakon ovoga najnovijeg slučaja sve će opet proći s “narušavanjem javnog reda i mira” i na kraju opet nikom ništa.

Dosta je više ovoga u srcu grada, koji je ionako na izdisaju, frustriran i ostavljen od svakoga – jedinstveni je odgovor Imoćana sa Šetališta Stjepana Radića.

Policija: Priveli smo četiri osobe

‘Zaprimljena je dojava da više osoba narušava javni red i mir ispred ugostiteljskog objekta u Imotskom na Šetalištu Stjepana Radića. Policijski službenici su nakon dojave izišli na mjesto događaja. U službene prostorije dovedene su četiri osobe nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je kako je za sada jedna osoba zatražila liječničku pomoć u Domu zdravlja u Imotskom, te je upućena na daljnju liječničku obradu u bolnicu u Splitu. Ustanovljene su joj samo lakše tjelesne ozljede’.

5 komentara

 1. #yolo

  Like(6)Dislike(2)
 2. Svašta

  Like(0)Dislike(0)
 3. U tom ludom gradu imali itko zdrav .Gdje je policija kapuljacu naglavu ili u civilu,vezi izlupaj I zatvori.Ti par budala napadaju prave zdrave ljude.Oprostite al gdje mi to zivimo?

  Like(1)Dislike(0)
 4. Ovo su djeca od policajaca

  Like(2)Dislike(0)
 5. u Imotskome bar do bara majka trazi svog travara, nasla ga je ispod stola napusena kao vola.

  Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.