U subotu u Grudama sedmi memorijalni rukometni turnir ”Žrtve Kupresa ’92 godine”

Ove godine obilježava se 24. godišnjica od pogibije i nestanka naših branitelja na Kupresu. U znak sjećanja na ove strašne događaje u Grudama i na Kupresu se u travnju mjesecu organiziraju različiti događaji kojima se odaje počast našim palim i nestalim herojima.

U subotu, 23. travnja u sportskoj dvorani Bili Brig u Grudama, u organizaciji braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Hrvatskog ženskog rukometnog kluba  Grude Autoherc  održat će se  sedmi po redu memorijalni rukometni turnir ”Žrtve Kupresa ’92 godine”.

Ove godine Grude imaju čast ugostiti dugogodišnjeg sudionika ovog turnira, ekipu hrvatskog drugoligaša Sinja, potom ekipu još jednog hrvatskog drugligaša kojoj je ovo šesto sudjelovanje na našem turniru, ekipu ŽRK Vukovar iz prijateljskog nam Vukovara. Osim naših gostiju iz Hrvatske na turniru sudjeluju i naši susjedi iz Ljubuškog, ekipa RK Izviđač Autotransport te organizatori turnira, najbolja ženska rukometna ekipa u Bosni i Hercegovini i prošlogodišnji pobjednik ovog turnira, ekipa HŽRK Grude Autoherc.

Natjecateljski dio je organiziran kroz odigravanje utakmica poluzavršnice, a zatim utakmice za treće mjesto te finalne utakmice.

Gošće iz Vukovara dolaze u Grude u četvrtak 21.04.2016. te će  zajedno sa svojim domaćinima položiti cvijeće i zapaliti  svijeća kod  spomenika  generalu Blagi Zadri u rodnom mu Ledincu. U petak 22.04.2016.  rukometašice iz Vukovara posjetiti će  Međugorje i Mostar.

U subotu 23.04.2016., u 13.15 sati će biti upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Spomeniku palim braniteljima u središtu Gruda, a potom u 13.30 sati slijedi svečano otvorenje sedmog po redu memorijalnog turnira ”Žrtve Kupresa ’92”

Kompletan program će uljepšati  grudske mažoretkinje.

Očekuje se prisutnost  članova obitelji poginulih i nestalih branitelja, njihovih suboraca, predstavnika političkog i javnog života, te velikog broja mještana Gruda i Županije Zapadnohercegovačke.

Pozivaju se svi da svojom prisutnošću uveličaju ovaj događaj i na taj način se još jednom prisjete onih koji su za ovu slobodu u kojoj živimo dali svoje živote!

Program turnira :

Subota – 23.04.2016.
13.15 sati polaganje cvijeća i paljenje svijeća na Spomeniku palim braniteljima u Grudama
13.30 sati svečano otvaranje turnira- gradska dvorana Bili Brig
14.00 sati 1.utakmica ŽRK Vukovar-ŽRK Sinj
15.30 sati 2. utakmica HŽRK Grude Autoherc-ŽRK Izviđač Autotransport Ljubuški(ujedno ova utakmica je i utakmica 19.kola Premijer lige BiH)
16.45 Utakmica mlađih dobnih skupina
17.30 Utakmica za 3. mjesto (poraženi iz 1. i 2. utakmice)
19.00 sati finale(pobjednici 1. i 2. utakmice)
20.00 sati proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.